В Києві пройде 21-й фестиваль «Нове німецьке кіно»

29 Вересня 2015
2560
29 Вересня 2015
15:46

В Києві пройде 21-й фестиваль «Нове німецьке кіно»

2560
В Києві пройде 21-й фестиваль «Нове німецьке кіно»

8 жовтня у Києві стартує в Україні фестиваль «Нове німецьке кіно», повідомляє Гете-Інститут, що виступає організатором заходу спільно з компанією «Артхаус Трафік».

 

У програмі - фаворити Берлінале та Німецької кіноакадемії, найкращі національні прем'єри минулого року у Німеччині.

 

Відкриттям кінофоруму стане кінокартина «Вікторія» Себастьяна Шиппера, володаря «Срібного ведмедя» Берлінале. Двогодинний фільм знято одним кадром. Це історія однієї ночі, протягом якої іспанська дівчина знайомиться з чотирма хлопцями, які обіцяють показати їй «справжній Берлін». Стрічка стала тріумфатором премії Німецької кіноакадемії, отримавши 6 нагород «Лола»: за найкращий фільм, режисуру, операторську роботу, музику, актора і актрису.

 

Також у програмі - драма «Ельзер - він міг би змінити світ» номінанта премії «Оскар» Олівера Хіршбігеля (стрічка «Бункер»). У фільмі мова йде про теслю Георга Ельзера, який вчинив замах на фюрера Адольфа Гітлера 1939 року. У Києві глядачам стрічку особисто представить сценарист Фред Брайнерсдорфер.

 

Продовжує тему війни мелодрама «Фенікс» Крістіана Петцольда. Головна героїня фільму Неллі - жертва Голокосту, якій вдалося вижити у концтаборі.

 

Жанр комедії у програмі «Нового німецького кіно» представляє «Дар богів» авторства Олівера Хіршбігеля й Фолькера Шльондорфа. Це фільм про життєві негаразди та ентузіазм актриси, звільненої з театру. Їй дістається педагогічна практика із групою безхатченків, яку вона перетворює на драматургічну -  ставить античну трагедію. Стрічка здобула приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі в Мюнхені (Німеччина) й була відзначена премією Bavarian Film Awards за найкращу жіночу роль.

 

Психоделічна драма «Темний світ» Фрауке Финстервальдера стала гостем десятка міжнародних кінофестивалів і здобула приз Німецької кіноакадемії у номінації «Найкраща жіноча роль другого плану». Дія фільму відбувається у альтернативній Німеччині, де, здається, давно зупинився час.

 

Також у рамках показів буде представлений фільм «Ваал» - невідома раніше робота визначного режисера нового німецького кіно Фолькера Шльондорфа. «Ваал» - кіноадаптація однойменної п'єси Бертольда Брехта про поета, який більше керується інстинктами, ніж мораллю. У головній ролі - іще одна німецька легенда, молодий Райнер Вернер Фассбіндер, у майбутньому знаменитий режисер.

 

Покази «Нового німецького кіно» пройдуть із 8 жовтня у Києві, Одесі, Львові, Харкові, Дніпропетровську та Чернівцях.

 

Як писала «Детектор медіа», на кінонофестивалф «Берлінале-2015» «Срібного ведмедя» здобув український кінооператор-постановник Сергій Михальчук. Його разом з російським колегою Євгеном Прівіним було відзначено за роботу над фільмом Олексія Германа-молодшого «Під електричними хмарами».

 

А з роботою володаря головного призу - «Золотого ведмедя» - стрічкою «Таксі» іранського кіномитця Джафара Панахі українські глядачі вже мали можливість ознайомитися на великих екранах. Дистрибуцією фільму опікувалася компанія «Артхаус Трафік».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду