«Фоліо» випускає книги двох журналістів про людей Донбасу

«Фоліо» випускає книги двох журналістів про людей Донбасу

24 Вересня 2015
2335
24 Вересня 2015
15:27

«Фоліо» випускає книги двох журналістів про людей Донбасу

2335
«Фоліо» випускає книги двох журналістів про людей Донбасу
«Фоліо» випускає книги двох журналістів про людей Донбасу

Видавництво «Фоліо» цієї осені презентує дві книги українських журналістів про людей Донбасу - «Люди Донбасу» Вероніки Миронової та «Художник війни» Максима Бутченка. Про це йдеться в повідомленні видавництва.

 

Вероніка Миронова працювала журналістом у Донецьку, у виданні «Новости Донбасса», брала активну участь у донецькому Євромайдані, одна з творців проекту «Медіа-майдан». Після окупації Донецька змушена була виїхати до Львова, де почала працювати на телеканалі «24» і сайті 24tv.ua. Паралельно разом із «Громадським телебаченням Донеччини» почала реалізовувати проект «Люди Донбасу», який розповідає про успішно адаптованих переселенців.

 

Її книга «Люди Донбасу» - друкована версія однойменного проекту. Це збірка історій про тих, хто всупереч обставинам або завдяки їм змогли почати нове життя.

 

 

«У цій книзі автор показує, як люди Донбасу дійсно зруйнували стереотипи. Відразу багато стереотипів. Хтось із них довів, що почати свою справу можна в будь-якій ситуації і в будь-якому місті, хтось - довів, що при необхідному бажанні можна зберегти улюблену професію, людей, з якими не хочеться розлучатися, звичний спосіб життя, хтось - зумів повернутися до того, що давно закинув, а хтось вивчив абсолютно нові для себе речі і зумів їх реалізувати, - йдеться в анотації. - Незважаючи на унікальність кожної історії, всі вони руйнують загальноприйняті стереотипи про «донецьких», доводячи, що Донбас - це не тільки тітушки і Янукович з Ахметовим. Донбас - це дуже багато дуже крутих людей, які викликають захоплення і повагу у всіх, хто з ними знайомий».

 

Авторка презентуватиме книгу в Києві 8 жовтня о 19:00 у книгарні «Довженко. Книги. Кава. Кіно» (вул. Бульварно-Кудрявська, 43-а).

 

Максим Бутченко - журналіст тижневика «Новое время», у минулому працював у тижневиках «Корреспондент» і «Фокус». Його роман «Художник війни» - художня проза, написана за мотивами реальних подій. Це історія сучасної України, показана крізь призму доль маленьких людей, які беруть участь у протистоянні на Донбасі.

 

 

«У центрі твору реальна історія двох братів: Антона, що не став художником, як мріяв, а змушений був заробляти гроші в шахті. У серці - нереалізований талант, навколо - злидні і тяжкий побут. І коли починається війна, він знаходить себе в «ополченні». Другий брат, Сергій, - повна Антонова протилежність, він матеріально забезпечений, живе за кордоном і підтримує офіційну українську владу. Чи зможуть вони порозумітися в світі, де стикаються ненависть і любов, справедливість і жорстокість, життя і смерть?..», - йдеться в анотації до роману.

 

Автор презентуватиме книгу в Києві 7 жовтня о 19:00 у книгарні «Довженко. Книги. Кава. Кіно» (вул. Бульварно-Кудрявська, 43-а).

 

Нагадаємо, нещодавно до річниці трагічних подій під Іловайськом видавництво «Фоліо» випустило книгу сумського журналіста і письменника Євгена Положія «Іловайськ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду