Кінокритик Дмитро Десятерик виступив членом журі кінофестивалю у Монреалі

Кінокритик Дмитро Десятерик виступив членом журі кінофестивалю у Монреалі

19 Вересня 2015
3657
19 Вересня 2015
15:26

Кінокритик Дмитро Десятерик виступив членом журі кінофестивалю у Монреалі

3657
Кінокритик Дмитро Десятерик виступив членом журі кінофестивалю у Монреалі
Кінокритик Дмитро Десятерик виступив членом журі кінофестивалю у Монреалі

Кінокритик Дмитро Десятерик виступив членом журі ФІПРЕСІ Сьомого Монреальського міжнародного  кінофестивалю. Про це він розповів на сторінках газети «День».

 

«Свою роботу в журі ФІПРЕСІ Міжнародного монреальського кінофестивалю я присвячую в'язням совісті, українцям Олегу Сенцову і Олександру Кольченку, несправедливо засудженим путінським», - зазначив пан Десятерик.

 

Поділився він і своїми враженнями про фестиваль.

 

«Один із найстаріших у Канаді і єдиний північноамериканський фестиваль-змагання, акредитований Міжнародною асоціацією кінофестивалів FIAPF, проходить щороку наприкінці серпня - початку вересня в Монреалі, столиці франкомовної канадської провінції Квебек, - йдеться у публікації кінокритика. - Цей фестиваль тримається, по суті, волею однієї людини: надзвичайно свавільного і колоритного вихідця з Югославії, успішного бізнесмена, власника величезного кінського ранчо, нині вже 84-річного Сержа Лозіка. Він FFM породив 1977 року, він його регулярно і вбиває, сварячись то із владою, то зі спонсорами».

 

Особливістю фестивалю є заходи щодо презентації та підтримки  авторського і некомерційного кінематографа.

 

«FFM нагадує типовий європейський фестиваль. Помітне бажання організаторів підтримувати діалог кінематографій різних країн, наводити мости між далекими культурами. Інший знайомий компонент політики відбору  акцент на соціальному або навіть актуальному політичному кіно», - відзначив кінокритик.

 

Як писала «Детектор медіа», цьогоріч кінокритик Олександр Гусєв був членом журі ФІПРЕСІ Шостого одеського міжнародного кінофестивалю поряд з кінокритиками з Німеччини та Австралії.  А в 2013 році він виступив членом журі Міжнародної федерації кіноклубів (IFFS) на Міжнародному кінофестивалі в Локарно (Швейцарія).

 

«Детектор медіа»

Фото -  «Еспресо.TV»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду