Московське видавництво Corpus хоче видати книгу Сергія Лойка «Аеропорт» у Росії

Московське видавництво Corpus хоче видати книгу Сергія Лойка «Аеропорт» у Росії

17 Вересня 2015
3271
17 Вересня 2015
20:55

Московське видавництво Corpus хоче видати книгу Сергія Лойка «Аеропорт» у Росії

3271
Московське видавництво Corpus хоче видати книгу Сергія Лойка «Аеропорт» у Росії
Московське видавництво Corpus хоче видати книгу Сергія Лойка «Аеропорт» у Росії

Головний редактор видавництname="_GoBack">ва Corpus Варвара Горностаєва повідомила, що має намір видати книгу журналіста американського видання Los Angeles Times Сергія Лойка «Аеропорт», у якій по хвилинах описані події останніх п'яти днів більш ніж 240-денної облоги Донецького аеропорту. Про це вона сказала на круглому столі «Цензура та пропаганда у часи політичних потрясінь», що відбувся 11 вересня на XXII Форуму видавців у Львові, організованому книжковим онлайн-супермаркетом Yakaboo.ua.

 

При цьому видавець відзначила, що розуміє всі ризики, пов'язані з виходом у Росії роману про російсько-українську війну. «Я б хотіла видати книгу Сергія Лойка "Аеропорт". Зараз веду перемовини з автором, агентом на цю тему. І в голові вже уявляю, на якому етапі все почнеться: до типографії, після типографії, магазини не візьмуть...», - сказала пані Горностаєва.

 

У планах видавництва також випуск книги про історію України авторства гарвардського професора-історика Сергія Плохія.

 

«У нас море книг антиукраїнської спрямованості. Магазини таку літературу прекрасно виставляють на свої полиці. Проте я не пригадую ситуації, коли видавець випустив би книгу документальну або художню, не те щоб проукраїнську, а просто достовірну... Я зараз збираюся видати книгу не про поточні події, а про історію України, написану гарвардським професором-істориком Сергієм Плохієм, і з нетерпінням чекаю, що буде. Оскільки сам факт, що видавництво випускає книгу на українську тематику спокійну, історичну, вивірену, я точно знаю, що щось буде не так», - охарактеризувала поточну ситуацію на російському ринку Варвара Горностаєва.

 

У круглому столі «Цензура та пропаганда у часи політичних потрясінь» також узяли участь директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький, головний редактор видавництва «Клуб сімейного дозвілля» Світлана Скляр та керівник книжкового напрямку Yakaboo.ua Артем Літвінець. Модерував зустріч літературний критик Юрій Володарський.

 

Як повідомляє піар-служба онлайн-супермаркету Yakaboo.ua, видавництво Corpus (Росія) було засновано 2008 року і входить до складу групи АСТ. Спеціалізується на випуску інтелектуальної перекладної художньої літератури та відоме високою якістю та рівнем дизайну видань. Головний редактор Варвара Горностаєва раніше працювала у видавництвах «Иностранка» та «Колибри». Окрім професійної діяльності, бере участь в акціях російської опозиції, висловлюючи незгоду з обраним сьогоднішньою Росією напрямком. Підтримувала засудженого РФ українського режисера Олега Сенцова.

 

Нагадаємо, роман Сергія Лойка «Аеропорт» вийшов друком у київському видавництві «Брайт Букс». 3 вересня книгу було презентовано в Києві. Журналіст російського походження Сергій Лойко - кореспондент американського видання Los Angeles Times, він єдиний іноземний журналіст, який побував у Донецькому аеропорту і провів там чотири повних дні з українськими бійцями-«кіборгами».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду