Порошенко призначив нових членів Нацради замість Шверка і Севрюкова

Порошенко призначив нових членів Нацради замість Шверка і Севрюкова

15 Вересня 2015
3874
15 Вересня 2015
09:53

Порошенко призначив нових членів Нацради замість Шверка і Севрюкова

3874
Порошенко призначив нових членів Нацради замість Шверка і Севрюкова
Порошенко призначив нових членів Нацради замість Шверка і Севрюкова

Президент України Петро Порошенко звільнив Владислава Севрюкова і Григорія Шверка (на фото) з посад членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у зв'язку з їх обранням народними депутатами. Відповідні укази № 542/2015 і № 543/2015  від 14 вересня оприлюднено на сайті глави держави.

 

Указом № 544/2015 Президент призначив членом Нацради Сергія Костинського, який дотепер був радником міністра інформаційної політики Юрія Стеця з питань Криму. Пан Костинський родом з Криму, працював у рекламних агенціях Сімферополя, з 2007 року був співзасновником і директором ТОВ «Фонд стратегічного консалтингу» ( м. Сімферополь), з 2014 - політичний експерт ГО «Кримський інститут стратегічних досліджень», радник міністра інформаційної політики.

 

 

Сергій Костинський

 

Указом № 545/2015 Президент призначив членом Нацради Уляну Фещук, яка з листопада 2014 року і дотепер працювала начальником юридичного управління Нацради. У минулому пані Фещук була директором юридичного департаменту «Українського медіа холдингу», який належав нинішньому главі Адміністрації Президента Борису Ложкіну і віце-президентом якого був Григорій Шверк.

 

 

Уляна Фещук

 

Раніше «Детектор медіа» вже писала з посиланням на свої джерела в Нацраді, що, ймовірно, одного з претендентів на членство в Нацраді Президенту України запропонує глава Адміністрації Президента Борис Ложкін, а іншого - міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Григорій Шверк і Владислав Севрюков були призначені членами Нацради 7 липня 2014 року. Разом з ними Президент призначив членом Нацради і Юрія Артеменка - нині голову регуляторного органу.

 

Григорій Шверк обіймав у Нацраді посаду заступника голови.  Він відповідав за ліцензійні збори, авторські та суміжні права, розробку нормативних документів та аналіз законодавчих ініціатив, юридичний супровід діяльності Нацради та її фінансово-економічні питання, зв'язки з Кабінетом Міністрів, судами, органами прокуратури та правопорядку, вісник Нацради, а також спільно з паном Артеменком - за експертну раду, кадрові й господарські питання.

 

Владислав Севрюков на посаді члена Нацради займався вивченням регіональних інформаційних ринків, разом з Катериною Котенко був компетентним за організацію перевірок телерадіоорганізацій, програмне наповнення телерадіоефіру, рекламу, інформаційно-технологічне та програмне забезпечення Нацради, разом з Олександром Ільяшенком - за координацію роботи представників Нацради.

 

Як відомо, половину членів Нацради (чотирьох) призначає Президент, а половину (чотирьох) обирає Верховна Рада. У Нацраді вже більше року відкрита вакансія четвертого члена Нацради за квотою Президента. Петро Порошенко досі нікого не призначив на це місце.

 

Нагадаємо, що 5 вересня Центральна виборча комісія Центральна виборча комісія визнала обраними народними депутатами двох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - Григорія Шверка та Владислава Севрюкова. Ці особи посідали 72-й і 73-й рядок у списку політичної сили «Блок Петра Порошенка» і пройшли до парламенту після складення 2 вересня депутатських повноважень Михайла Гвоздьова і Романа Насірова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3874
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТИМ
3146 дн. тому
ЖАХ. ЛЮДИ НУЛЬВІ. ЩО ВОНИ МОЖУТЬ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду