Київрада хоче до місцевих виборів змінити керівників «Вечірнього Києва», «Голосу Києва» і телекомпанії «Київ»

Київрада хоче до місцевих виборів змінити керівників «Вечірнього Києва», «Голосу Києва» і телекомпанії «Київ»

7 Вересня 2015
4038
7 Вересня 2015
15:23

Київрада хоче до місцевих виборів змінити керівників «Вечірнього Києва», «Голосу Києва» і телекомпанії «Київ»

4038
Київрада хоче до місцевих виборів змінити керівників «Вечірнього Києва», «Голосу Києва» і телекомпанії «Київ»
Київрада хоче до місцевих виборів змінити керівників «Вечірнього Києва», «Голосу Києва» і телекомпанії «Київ»

До місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня, Київська міська рада має намір змінити директорів комунальних підприємств, до яких входять газета «Вечірній Київ», радіо «Голос Києва» та телекомпанія «Київ». Про це в коментарі «Детектор медіа» повідомила депутат Київради і секретар постійної комісії з питань інформаційної політики та реклами Рена Назарова.

 

«Я сподіваюся, що нам не забракне політичної волі і доцільності, аби перед виборами прийняти зважливе й відповідальне рішення й таким чином уникнути можливості впливу на комунальні медіа під час виборчої кампанії», - сказала пані Назарова.

 

3 вересня  на пленарному засіданні Київради депутати внесли зміни до рішення «Про проведення конкурсного відбору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників засобів масової інформації Київради». Згідно зі змінами, буде проведено конкурс на заміщення вакантних посад директорів зазначених комунальних медіа.  

 

Перелік кандидатур для призначення київський міський голова має внести до 1 грудня поточного року.

 

За словами Рени Назарової, до рішення були внесені зміни технічного та юридичного характеру.

 

«Ми не встигли, на жаль, затвердити й сформувати конкурсну комісію, - прокоментувала Рена Назарова. - Хоча комісія профільна зробила все можливе й подала вже на підпис мерові перелік потенційних кандидатур. Відповідно, строки та дату оголошення переможців ми переносимо. Тепер до першого жовтня маємо сформувати конкурсну комісію. А до першого грудня міський голова в новому скликанні Київради затвердить його на своєму засіданні».

 

Нагадаємо, конкурсну комісію, яка відбиратиме претендентів на посади керівників комунальних ЗМІ в Києві, Київрада почала створювати ще 25 травня 2015 року. За словами Рени Назарової, її формування не завершено через літню відпустку й відсутність достатньої кількості матеріалів на розгляд депутатів, аби вони зібралися з відповідних питань. 

 

Кількість претендентів на посади директорів іще невідома.

 

Як суттєву поправку Рена Назарова відзначила доповнення, що для реорганізованих видань «Хрещатик» і «Вечірній Київ» слід обирати одного директора, а не двох, оскільки тепер, як писала «Детектор медіа», обидві газети входять до одного комунального підприємства.

 

Нагадаємо, Київрада 19 березня постановила провести конкурс на заміщення посад керівників комунальних ЗМІ столиці, а у квітні більшістю голосів підтримала проект «Про реорганізацію комунальних підприємств». Рішення передбачає доручення Київській міській державній адміністрації протягом двох місяців з дня прийняття Київрадою рішення  утворити конкурсну комісію, яка має визначити переможців на заміщення посад директорів комунальних підприємств, до яких входять газета «Вечірній Київ», радіо «Голос Києва» та телекомпанія «Київ»  та внести на розгляд Київради проекти рішень про призначення директорів теле- і радіомовної організацій та головних редакторів друкованих ЗМІ Київради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду