Канадський сервіс знайомств AshleyMadison позначив Крим як окрему державу

Канадський сервіс знайомств AshleyMadison позначив Крим як окрему державу

6 Вересня 2015
2817
6 Вересня 2015
14:47

Канадський сервіс знайомств AshleyMadison позначив Крим як окрему державу

2817
Канадський сервіс знайомств AshleyMadison позначив Крим як окрему державу
Канадський сервіс знайомств AshleyMadison позначив Крим як окрему державу

Канадський сайт знайомств AshleyMadison, де люди цілеспрямовано шукають собі коханців для зрад, позиціонує Крим окремо від України та Росії. Про це йдеться у матеріалі «Крим. Реалії» авторства Майкла Сколлона.


Новий користувач, реєструючись на сайті, може вибрати місце проживання: Україна, Росія або Крим як окрему державу. Локація «Україна» прописана в переліку українською, «Росія» - російською, а  анексований півострів англійською («Crimea»). Згодом, заповнюючи профайл, користувачеві пропонують вибрати мову сайту. Кримськотатарської мови серед них немає.

 

Вибираючи Крим в якості окремої країни, людина може деталізувати пошук «половинки». Приміром, вказавши, що хоче познайомитися з кимось, хто живе в 300 кілометрах, або вибравши конкретне місто. Одна з таких точок на карті «Криму-країни» - Севастополь. А от друга - Автономна Республіка Крим, що, на думку автора матеріалу для «Крым.Реалии» Майкла Сколлона, свідчить, що AshleyMadison взагалі нічого не розуміє в темі.

 

«Таким чином, розробники написали справжню назву півострова, як його знали у світі до анексії Росією», - зазначив він.


Мешканцями  «країни Крим» назвали себе менше 10 зареєстрованих на AshleyMadison користувачів.

 

Журналіст ставить питання, чого такими кроком сервіс знайомств хотів досягти. Він відкидає версію, що це зроблено аби задовольнити бажання націоналістів-кримчан, адже сайт не популярний в Криму.


«Можливо, сайт AshleyMadison таким чином запропонував компроміс, адже кожна й Україна і Росія офіційно заявляють свої права на півострів? Однак жодна з них навіть близько не в топі на «глобальній карті зрад», яку ресурс формує за кількістю жінок і чоловіків, що шукають на Ashley Madison коханців. Таким чином, виходить, мало вигоди має сайт з такого «компромісу». Або AshleyMadison просто намагається триматися ближче до інтересів Кремля?», - розмірковує автор.

 

Майкл Сколлон також нагадав, що одразу після анексії Росією Криму депутати Держдуми закликали Федеральну службу з нагляду за дотриманням законодавства в галузі охорони культурної спадщини Росії звернутися до Google та інших великим інформаційних компаній з вимогою, щоб на картах та інтернет-ресурсах Крим почали маркувати як російську територію, але ця ініціатива нічим не закінчилася. Наразі  російська версія GoogleMaps позначає кордон між РФ і включеним Кримом чорним кольором, як справжню демаркаційну межу, а за межами Росії GoogleMaps показує весь Кримський півострів (за винятком міста Севастополя), оточений суцільною червоною лінією. Кордон з материковою Україною зображено пунктирною лінією, як це зазвичай робиться на позначення спірних територій.


Видання «Крым. Реалии» повідомило, що в липні хакери зламали AshleyMadison. У мережу потрапили 30 гігабайт конфіденційної інформації 37 млн користувачів з 53 країн світу.

 

Нагадаємо, у квітні в ефірі польського каналу TVP вийшов сюжет із мапою, де Крим був позначений червоним кольором, як і територія Росії. Згодом редакція телепередачі вибачилася за цю помилку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду