Латвія надасть декілька аналогових передавачів для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових областях

Латвія надасть декілька аналогових передавачів для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових областях

3 Вересня 2015
2960
3 Вересня 2015
13:21

Латвія надасть декілька аналогових передавачів для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових областях

2960
Латвія надасть декілька аналогових передавачів для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових областях
Латвія надасть декілька аналогових передавачів для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових областях

За результатами робочого візиту до Латвії заступника Міністра інформаційної політики України Тетяни Попової  латвійська сторона підтвердила можливість передати Україні декілька аналогових ТБ-передавачів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики (МІП) на «Урядовому порталі».

 

Тетяна Попова провела переговори з директором Департаменту обслуговування інфраструктури латвійського державного Центру телерадіомовлення Марисом Руткисом та домовилася про отримання декількох потужних аналогових ТБ-передавачів, які потрібні для відновлення мовлення українських телеканалів на дотичних з тимчасово окупованими територіях. Наразі розпочато процес документального супроводу.

 

«МІП України все частіше отримує звернення громадян від дотичних областей до окупованих територій стосовно відсутності або погіршення мовлення українських телеканалів. Отримавши необхідне обладнання від іноземних партнерів, ми зможемо забезпечити обласні держадміністрації потужними передавачами та заповнимо «білі плями», які є в покритті українського мовлення», - зазначила заступник міністра. 

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося про трансляцію російських телеканалів в окремих районах Херсонської, Харківської, Сумської, Запорізької, Чернігівської і Волинської областей, а на також на території Луганської і Донецької областей. Частину проблем з українським мовленням Міністерство інформаційної політики намагається вирішити встановленням додаткових передавачів, наданих Польщею та Литвою.

 

Зокрема, голова Херсонської обласної держадміністрації (ОДА) Андрій Путилов заявляє, що занепокоєний трансляцією російських каналів на території області вздовж адмінкордону з окупованим Росією Кримом. Про це він сказав під час засідання Кабінету міністрів. За словами Андрія Путилова, трансляція російських каналів ведеться у шести районах Херсонщини.

 

У Розівському районі Запорізької області, що межує з Донеччиною, з технічних причин телеглядачі позбавлені можливості дивитися аналогові українські канали. Наразі в районі телеприймачі ловлять лише сигнал російських мовників, що надходить з тимчасово окупованої території Донецької області.

 

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) спростував інформацію з соціальних мереж щодо того, що в окремих районах Харківщини в аналоговій мережі транслюється канал «Россия 1».  Раніше активіст Роман Кошмал написав у Facebook, що у селі неподалік райцентру Барвінкового Харківської області (район межує з Донецькою областю), антени не ловлять жодного українського каналу. Натомість в аналоговій мережі транслюється лише російський телеканал «Россия 1». Інший користувач Олександр Панкеєв у коментарі уточнив, що аналогічна ситуація в Сахновщинському районі Харківської області.

 

Раніше повідомлялося, що мешканці деяких районів на Сумщині мають можливість отримувати якісний сигнал телеканалів російського телебачення, зокрема, заборонених для поширення на території України.

 

Схожа ситуація й у Волинській області - у її північних районах через Білорусь мовить російське телебачення, водночас українське цифрове мовлення поки не має достатнього покриття. Голова Волинської обласної державної адміністрації (ОДА) Володимир Гунчик заявляв, що ОДА працюватиме над вирішенням цієї проблеми.

 

У серпні голова Чернігівської облдержадміністрації (ОДА)Валерій Куліч звернувся до Кабінету Міністрів з проханням посприяти ліквідації монопольного становища російського телерадіомовлення на окремих територіях області. «15% території (Чернігівської області - ред.) покривається тільки російським мовленням», - сказав Валерій Куліч.

 

Водночас Міністерство інформаційної політики (МІП) розмістило на Донбасі практично все отримане від західних партнерів обладнання, аби забезпечити українське мовлення у регіоні. Про це заявила заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова 11 серпня під час брифінгу «Звіт роботи комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду