3 вересня - у Києві представлять роман Сергія Лойка «Аеропорт»

3 вересня - у Києві представлять роман Сергія Лойка «Аеропорт»

2 Вересня 2015
3476
2 Вересня 2015
10:00

3 вересня - у Києві представлять роман Сергія Лойка «Аеропорт»

3476
3 вересня - у Києві представлять роман Сергія Лойка «Аеропорт»
3 вересня - у Києві представлять роман Сергія Лойка «Аеропорт»

Презентація роману американського журналіста Сергія Лойка «Аеропорт» відбудеться у четвер, 3 вересня, в Українському домі. Початок о 18.30. Вхід вільний.

 

Сергій Лойко - єдиний іноземний кореспондент, який побув у Донецькому аеропорту під час його героїчної оборони українськими бійцями. Журналіст отримав у США ряд журналістських нагород за свої матеріали з України.

 

Під час підготовки роману автор записав понад 40 годин інтерв'ю з кіборгами-захисниками аеропорту. Багато хто з них стали військовими консультантами роману.

 

Роман «Аеропорт» - не хроніка, а художній вимисел, побудований на реальних фактах. За сюжетом книги разом з кіборгами в аеропорту знаходиться американський фотограф, який з ряду причин переживає цю необов'язкову війну як особисту драму. Через його очі, немов у калейдоскопі, в перервах між боями, читач бачить всю історію з Майдану до знищення аеропорту.

 

Гурт «Океан Ельзи» дозволив використовувати пісню в їх виконанні до буктрейлеру книги.

 

Роман «Аеропорт» поставив рекорд попередніх замовлень художньої літератури в Україні: більше тисячі примірників були куплені в одному з інтернет-магазинів ще до презентації видання.

 

Одна з голлівудських студій веде переговори про екранізацю статей автора, що вийшли в американському виданні Los Angeles Times.

 

Фотогалерея кіборгів Донецького аеропорту, яка зробила Сергія Лойка відомим в Україні, не була редакційним завданням і вийшла випадково. Автор подарував портрети бійцям, вони продаються на благодійних аукціонах для купівлі обладнання військовим госпіталям.

 

Брифінг для ЗМІ відбудеться до початку заходу о 18.00.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду