Івано-франківські студенти зняли короткометражку «Ми» про АТО

Івано-франківські студенти зняли короткометражку «Ми» про АТО

13 Серпня 2015
2749
13 Серпня 2015
09:00

Івано-франківські студенти зняли короткометражку «Ми» про АТО

2749
Івано-франківські студенти зняли короткометражку «Ми» про АТО
Івано-франківські студенти зняли короткометражку «Ми» про АТО

12 серпня в Івано-Франківську відбувся допрем'єрний показ студентсько-волонтерського, соціального короткометражного фільму «Ми». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

У центрі ігрової стрічки - розповідь про бійця, друзі і рідні якого вважали загиблим в АТО. В основу покладена реальна історія, про яку автори хотіли спочатку зняти 5-хвилинний фільм, а вийшов 30-хвилинний. Як зазначають творці фільму, «це розповідь не про АТО, а для військових з АТО».

 

Стрічку зняла івано-франківська  студентсько-волонтерська кіностудія ім. Олександра Добряка, повідомляє видання «Фіртка». Автори і виконавці не є професійними режисерами, сценаристами, операторами і акторами. Режисер і сценарист - Родіон Волков. Головну роль виконав студент Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, член «Народної самооборони», волонтер Віталій Заставний, режиссер монтажу та оператор - Павло Гаврилюк.

 

Зйомки фільму тривали п'ять місяців, на кошти меценатів. Фільм вважають «волонтерським проектом з підйому бойового духу наших військ на Сході». Розпочинали його двоє студентів, потім робили двадцятеро.

 

За словами Родіона Волкова, у стрічці немає ні слова про політику, але ідея закладена у слові «ми». «Ми не відділяємо себе ні від країни, ні від людей. Якщо нас бомблять на Донбасі, то бомблять і на Прикарпатті. Війна не може залишати людей мистецтва осторонь, бо всі ми в одному човні», - сказав першокурсник-режисер.

 

25-30 серпня шестеро учасників команди поїдуть на Донбас, де покажуть фільм українським воїнам в Маріуполі (Донецька область) та на передовій. Там же планують збирати матеріал для майбутньої - уже документальної кінострічки.

 

У жовтні фільм прикарпатських студентів опублікують в інтернеті.

 

Нагадаємо, актора Дмитра Лінартовича мобілізовують до збройних сил України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила співробітниця Державного агентства України з питань кіноОлена Чередниченко. Дмитро Лінартович задіяний у зйомках стрічки «Толока» Михайла Іллєнка, де грає провідну роль. Попри це, клопотання Держкіно про відтермінування мобілізації у військкоматі відхилили, зазначила пані Чередниченко. Глядачам Дмитро Лінартович  запам'ятався за роллю льотчика у фільмі «ТойХтоПройшовКрізьВогонь». Також Дмитро Лінартович є актором муніципального театру «Київ».

 

«Детектор медіа»

Фото - «Галицький кореспондент»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду