Український фотокор Євген Малолєтка створив мультимедійний проект про Майдан

Український фотокор Євген Малолєтка створив мультимедійний проект про Майдан

29 Липня 2015
2676
29 Липня 2015
13:41

Український фотокор Євген Малолєтка створив мультимедійний проект про Майдан

2676
Український фотокор Євген Малолєтка створив мультимедійний проект про Майдан
Український фотокор Євген Малолєтка створив мультимедійний проект про Майдан

27 липня український фотограф Євген Малолєтка презентував п'ятихвилинне відео The Euromaidan multimedia project про протистояння на Майдані у Києві. Він розмістив проект на відео сервісі Vimeo і опублікував його на своїй сторінці у Facebook.

 

Для проекту він обрав близько 60 власних фотознімків. Створити відео на їх основі йому допоміг дизайнер Денис Дорменюк.

 

«Молоде покоління України, яке виросло після падіння Радянського Союзу, готове до європейського майбутнього і прагне його. Події на Майдані стали поштовхом до анексії Криму Росією, і війну в східному регіоні України - Донбасі.
Мультимедійний проект показує антиурядових демонстрантів, які борються з міліцією в центрі Києва. Але вони боролися не лише з урядовими підрозділами, а й з усією корумпованого урядовою системою»
, - написав фотограф у соціальній мережі англійською мовою.

 

Дизайнер Денис Дорменюк на своїй сторінці розповів, що робота над The Euromaidan multimedia project велася з початку року.

 

«З планів, які нас цікавили, ми "вирізали" наших персонажів, а під ними інтуїтивно відновлювали первинний фон. Коли настав час компоузінгу, заготовлений матеріал був збудований у віртуальному 3D просторі програми After Effects, там же була проведена анімація персонажів і розстановка освітлення. Величезна складність полягала в тому, що вся серія фотографій була відзнята у форматі 4:3, а наш ролик хотілося представити в співвідношенні сторін кадру 16:9. Це, в прямому сенсі слова, "звужувало" межі наших дій. Упевнений, ми зробили все можливе, щоб уникнути дратівливих "чорних смуг" з боків плеєра», - написав дизайнер.

 

Фінальна збірка проекту проводилася в програмі  Adobe Premier.

 

Творці радять переглядати відео в HD, розгорнувши ролик на весь екран.

 

Як писала «Детектор медіа», Євген Малолєтка був у числі понад 50 журналістів, які постраждали від дій «Беркуту» під час протистоянь на Майдані у листопаді-грудні 2013 року. Йому зламали руку, розбили об'єктив, розтоптали спалах. За його словами, правоохоронці його били спеціально, знаючи, що він журналіст.

 

В лютому цього року український фотограф посів перше місце в категорії «Новини» в конкурсі Picture of the Year International. Нагороду здобув знімок Євгена Малолєтки «Пасажир» з місця катастрофи малайзійского Boeing, збитого 17 липня поблизу міста Тореза (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду