Влада Запоріжжя ввела додатковий пропуск до адмінбудівель – для журналістів також

Влада Запоріжжя ввела додатковий пропуск до адмінбудівель – для журналістів також

27 Липня 2015
1872
27 Липня 2015
16:40

Влада Запоріжжя ввела додатковий пропуск до адмінбудівель – для журналістів також

1872
Влада Запоріжжя ввела додатковий пропуск до адмінбудівель – для журналістів також
Влада Запоріжжя ввела додатковий пропуск до адмінбудівель – для журналістів також

Для входу в приміщення адміністративних будівель Запоріжжя, зокрема обласної держадміністрації (ОДА) та обласної ради, журналісти, як і інші громадяни, повинні мати при собі перепустку, затверджену в рамках «Паспорту антитерористичної захищеності» - комплексу заходів щодо посилення безпеки в прикордонних з АТО областях. Про це «Детектор медіа» повідомили в прес-службі Запорізької обласної ради.

 

«Детектор медіа» звернулася з запитанням щодо перепусток після публікації інтернет-видання «Индустриалка», у якому журналістка Ірина Єгорова заявила, що охорона Запорізької ОДА не дозволяла їй пройти на прес-конференцію голови облдержадміністрації Григорія Самардака на підставі редакційного посвідчення, вимагаючи спеціальну перепустку.

 

«Тобто журналістів, виходить, автоматично записали в потенційних терористів, якщо для того,  щоб зайти в будівлю у службових справах - на прес-конференцію, сесію обласної ради чи інший якийсь захід, крім посвідчення потрібно ще обзавестися і спеціальною перепусткою. Далі співробітники СБУ зажадають взяти відбитки пальців...», - припустила журналістка.

 

У прес-службі Запорізької обласної ради підтвердили, що додатковий документ журналістам потрібен.

 

«Тимчасові перепустки для входу в адмінбудівлю Запорізької облради та Запорізької ОДА, в тому числі і для журналістів, прописані в "Інструкції з питань внутрішнього розпорядку та режиму в адміністративній будівлі Запорізької облради", погодженої на засіданні Ради оборони Запорізької області 22 квітня». В цю Раду  входить облдержадміністація, облрада, СБУ, МВС, прокуратура та інші правоохоронні органи, які й прийняли таке колегіальне рішення», - зазначили у прес-службі.

 

У облраді зазначили, що з того часу редакції ЗМІ активно звертаються до них за цими перепустками. На цей момент їх отримали близько 2 тисяч осіб. Термін дії документу - до кінця поточного року.

 

«Йдеться не про те, що чиновники відгороджуються від людей, а про охорону адмінбудівель у прифронтовій області - тут знаходиться певна інформація і цінності. Цей пропуск підтверджує те, що ви прийшли з добрими намірами. Він потрібен на час проведення АТО», - повідомили в прес-службі.

 

 Документ є паперовою карткою без фотографії.

 

«Якщо журналіст завчасно не зробив собі цей документ, перед подією, яку він планує відвідати, йому потрібно прийти в бюро перепусток і отримати звичайний тимчасовий пропуск на вхід. Він може це зробити за наявності редакційного посвідчення», - уточнили в прес-службі Запорізької облради.

 

Нагадаємо, у лютому в Полтаві журналіста «Громадського ТБ. Полтава» Анатолія Мележика не пропустили на апаратну нараду, яку проводив голова Полтавської облдержадміністрації (ОДА) Валерій Головко. Спочатку працівники Департаменту інформації ОДА і правоохоронці заявили журналісту, що для того, щоб потрапити на апаратну нараду, потрібна акредитація. Співробітники адміністрації посилалися на усне розпорядження свого керівництва. Потім визнати, що вона не є обов'язковою і пропустили журналіста в приміщення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1872
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду