«Комітет виборців України»: на виборах у Чернігові -  до сорока псевдожурналістів

«Комітет виборців України»: на виборах у Чернігові - до сорока псевдожурналістів

26 Липня 2015
2317
26 Липня 2015
18:14

«Комітет виборців України»: на виборах у Чернігові - до сорока псевдожурналістів

2317
«Комітет виборців України»: на виборах у Чернігові -  до сорока псевдожурналістів
«Комітет виборців України»: на виборах у Чернігові -  до сорока псевдожурналістів

Комітет виборців України заявляє про присутність на виборчих дільницях округу №205 у Чернігові близько 40 осіб із фальшивими посвідченнями журналістів. Про це під час прес-конференції у дискусійному клубі «Експертна думка» розповів керівник організації Олексій Кошель, повідомляє УНІАН.

 

За його словами, представники КВУ затримали дві групи псевдожурналістів, які зареєструвалися від видання «Точка зору». Відповідне звернення щодо цього представники КВУ подали до правоохоронних органів. Також двоє людей перебувають у міліцейському відділку.

 

Як зазначив пан Кошель, він особисто затримав чоловіка із посвідченням №39, тому є підстави вважати, що на виборчих дільницях округу №205 перебувають понад 40 таких «журналістів», що є, на його думку, серйозною мережею. Керівник КВУ вбачає загрозу перебування на дільницях сторонніх осіб під час підрахунку голосів і транспортування бюлетенів. Адже навіть незначна кількість людей можуть пошкодити документацію, чи вчинити інші дії, щоб результати виборів на дільниці визнати недійсними.

 

Координатор громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська також висловила занепокоєння перебуванням на виборчих дільницях представників неіснуючих ЗМІ. З цим питанням вона звернулася до керівництва УМВС в Чернігівській області. За її інформацією, відбувається певна рокіровка цих представників з однієї дільницю на іншу, люди змінюють посвідчення і по суті незаконно перебувають на дільницях.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Нагадаємо, зранку 26 липня представники громадської організації «Комітет виборців України» зафіксували у Чернігові 20 псевдожурналістів із фіктивними посвідками видання КВУ «Точка зору». За фактом підробки посвідчень ЗМІ Незалежна медіа-профспілка України вимагає порушити кримінальне провадження.  

 

У Чернігові проходять проміжні вибори народного депутата України. У бюлетені - 91 прізвище. До виборчих списків включено майже 150 тис. осіб, працює 83 дільниці.

 

«Детектор медіа»

Фото - УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2317
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду