Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді

Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді

20 Липня 2015
2200
20 Липня 2015
15:00

Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді

2200
Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді
Сьогодні Польща і Нідерланди представлять проект телеканалу для протидії російській пропаганді

Сьогодні, 20 липня, Варшава й Амстердам представлять під час засідання Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі проект створення російськомовного телебачення, призначеного для протидії російській пропаганді. Про це у Брюсселі заявив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина, повідомляє  «Укрінформ».

 

«Сприймаємо це як польсько-нідерландську ініціативу, але хочемо, щоб інші країни могли до неї долучитися...Йдеться про створення нового проекту, чогось, що не використовуватиме мову пропаганди й агресію, а подаватиме правдиву й перевірену інформацію», - підкреслив пан Схетина.

 

За його словами, мета проекту - аби правдива інформація могла поширюватися в російськомовних країнах на сході Європи, а також у Росії. Інформаційний продукт, який створюватиме цей телеканал, зможуть використовувати інші телеканали чи інтернет-видання, які ведуть мовлення й публікують російською мовою.

 

Глава МЗС Польщі повідомив, що 10 вересня у Варшаві відбудеться конференція щодо фінансування цього проекту.

 

Він вважає, що телеканал міг би розпочати мовлення вже на початку наступного року.

 

Нагадаємо, 8 липня  глави МЗС Польщі й Нідерландів Гжегож Схетина і Берт Кундерс заявили, що Варшава і Амстердам спільно готують проект підтримки незалежних російськомовних ЗМІ і протидії російській пропаганді, який планують представити на наступному засіданні Ради ЄС у закордонних справах 20 липня у Брюсселі.  

 

«На інформаційно-розважальні програми і пропаганду (Росії - ред.) має бути відповідь. Ми не хочемо сіяти пропаганду, але йдеться про те, щоб сучасні російські ЗМІ також могли бути незалежними. Дуже важливо, щоб Польща й Нідерланди підготували конкретний проект, який міг би бути запропонований на наступному засідання Ради у закордонних справах», - заявив Берт Кундерс.

 

Він додав, що Амстердам вітає зусилля Варшави у цьому напрямку і висловив сподівання, що Нідерланди допоможуть розпочати цей проект за допомогою Європейського фонду для демократії.

 

Нагадаємо, Європейський фонд для демократії (The European Endowment for Democracy, EED) у травні підготував звіт під назвою «Відновлення плюралізму і рівноваги в російському інформаційному просторі». У ньому планується скоординувати дії і підтримати незалежні російськомовні ЗМІ у країнах ЄС, «Східного партнерства», а також незалежні ЗМІ в РФ.

 

Раніше Голова Європейської ради ЄС Дональд Туск визнав, що Росія має велетенську програму дезінформації та антиєвропейської пропагандиНа початку травня Комітет Європарламенту із закордонних справ підтримав виділення коштів для боротьби з російською пропагандою.  У зазначеному документі країнам ЄС рекомендується уникати двосторонніх контактів з Російською Федерацію, а також єднати зусилля для протистояння агресивній політиці Росії. Потенційне відновлення співпраці з Росією розглядається лиш в якості довгострокової мети.

 

У квітні зовнішньополітична служба ЄС оголосила набір фахівців для боротьби з російською антизахідної пропагандою.

 

В червні в ЄС створили команду для боротьби з російською пропагандою. Речниця Високого представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Майя Коч'янчич заявила, що команду з боротьби з російською пропагандою вже створено і повною мірою вона запрацює з осені. До складу команди фахівців зокрема ввійшов чеський журналіст Якуб Каленський.

 

У червні стало відомо, що Україна та Північноатлантичний Альянс (НАТО) будуть спільно протидіяти російській пропаганді. Відповідний проект можуть підписати вже найближчим часом. Про це в інтерв'ю для 5 каналу заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України (МЗС) Дмитро Кулеба.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду