Організатори «Гогольfest-2015»  виявили гори сміття на кіностудії ім. Довженка

Організатори «Гогольfest-2015» виявили гори сміття на кіностудії ім. Довженка

10 Липня 2015
2765
10 Липня 2015
18:02

Організатори «Гогольfest-2015» виявили гори сміття на кіностудії ім. Довженка

2765
Організатори «Гогольfest-2015»  виявили гори сміття на кіностудії ім. Довженка
Організатори «Гогольfest-2015»  виявили гори сміття на кіностудії ім. Довженка

В деяких приміщеннях кіностудії ім. Довженка, де в цього року буде  проводитися фестиваль «Гогольfest», не працює електрика і наявні гори сміття, водночас адміністрація кіностудії не хоче йти на зустріч організаторам. Про це в інтерв'ю інтернет-виданню Cultprostir повідомив директор фестивалю Максим Демський.

 

Він нагадав, що в 2010 році «Гогольfest» також проходив на базі кіностудії.

 

«Коли ми прийшли на студію, нам у першу чергу сказали, що фестиваль в 2010-му році пройшов жахливо, все було дуже погано, і ми у них все зіпсували. При цьому, зрозуміло, ніхто не говорить про те, як там все було до 2010-го», - стверджує директор.

 

Зараз приблизно 70% локацій залишилися в тому ж стані, але є приміщення, стан яких значно погіршився.

 

«Є один цікавий простір - так званий матеріальний склад. Три просторі поверхи, по 12 × 40 метрів. Там можна було б проводити і якісь візуальні експерименти, і музичні події, і фешн. Але він у жахливому стані, там близько тисячі кубів сміття. Ну, як сміття - якісь старі аптечки, протигази і таке інше. Художники щось зможуть із цим придумати, але куди подіти весь обсяг? Щоб це вивезти, потрібна астрономічна сума», - каже пан Демський.

 

За його словами, для того, щоб вивезти сміття і привести територію у більш-менш належний стан, знадобиться значна сума грошей. 

 

Максим Демський також підкреслив, що команда фестивалю буде пробувати вмовити кіностудію ім. Довженка розділити витрати і роботу. «Але поки що адміністрація не йде нам назустріч», - зазначив пан Демський.

 

Крім того, за словами директора фестивалю, кілька років тому на території кіностудії було багато якісної електрики, яку порозкрадали. В цілому ж територія кіностудії здається пану Демському «досить причесаною».

 

«Сад Довженка теж у дуже гарному стані - тому вони, до речі, не хочуть давати нам його в користування. Ми за нього боремося - це пречудова локація для візуального арту. Будемо намагатися домовлятися - це ж і в наших інтересах, щоб на території під час фестивалю було чисто і добре. Хотілося б, щоб і студія взяла в цьому участь - ресурси у неї для цього є», - каже він.

 

Директор «Гогольfest» розповів, що їм не вдається домовитися з кіностудією й щодо головної сцени - їм відмовляються надати для неї майданчик.

 

Нагадаємо, наразі посаду генерального директора  ДП «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» обіймає  режисер Олесь Янчук. У квітні минулого року його призначив колишній міністр культури Євген Нищук. Серед доробків режисера - «Голод-33» (1991), «Атентат - осіннє вбивство у Мюнхені» (1995), «Нескорений» (2000), антипольський фільм «Залізна сотня» (2004), «Владика Андрей» (2008).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду