Запорізьке видання «Верже» скаржиться на погрози академіка через матеріали про проект нового герба Запоріжжя

Запорізьке видання «Верже» скаржиться на погрози академіка через матеріали про проект нового герба Запоріжжя

10 Червня 2015
2059
10 Червня 2015
14:55

Запорізьке видання «Верже» скаржиться на погрози академіка через матеріали про проект нового герба Запоріжжя

2059
Запорізьке видання «Верже» скаржиться на погрози академіка через матеріали про проект нового герба Запоріжжя
Запорізьке видання «Верже» скаржиться на погрози академіка через матеріали про проект нового герба Запоріжжя

Головний редактор запорізького інтернет-видання «Верже» Микола Колодяжний вбачає погрози журналістам свого видання в дописах у Facebook запорізького академіка, колишнього військового Андрія Авдєєнка. Про це головред повідомив «Детектор медіа».

 

«Нещодавно журналісти нашого видання отримали погрози від колишнього військового, який нині позиціонує себе громадським діячем», - повідомив пан Колодяжний, навівши скан допису пана Авдєєнка у Facebook.

 

 

 

 

Претензії академіка Андрія Авдєєнка до видання «Верже» стосуються новини з цитатою художника Анатолія Гайдамаки, який спростовує свою причетність до авторства проекту нового герба Запоріжжя.

 

«Ситуація стосується проекту нового герба Запоріжжя, який запропонував Андрій Авдєєнко. Якщо не вдаватися у подробиці, то громадськість, вчені та культурні діячі вважають цю пропозицію, м'яко кажучи, недоречним жартом, а відверто кажучи - повною нісенітницею. Тим не менш пан Авдєєнко настирливо намагався свій проект просунути, вдаючись навіть до опосередкованих погроз критикам. Наш сайт постійно висвітлював цей процес», - розповів пан Колодяжний.

 

«Журналісти звернулися за коментарем до художника Анатолія Гайдамаки, на авторство та авторитет якого постійно посилається Авдєєнко. Анатолій Гайдамака відповів, що цей ескіз він не малював, а насправді його творцем є сам Авдєєнко», - каже головний редактор «Верже».

 

Водночас Андрій Авдєєнко написав у Facebook, що йому «зателефонував народний художник Анатолій Гайдамака і плачучи попросив написати спростування про його інтерв'ю». Пан Авдєєнко стверджує, що журналісти перекрутили слова художника, який сказав їм наступне: «Я не можу взяти на себе авторство, тому що він є результатом творчих пошуків істориків науковців, геральдистів. Які запрошували декілька разів і мене для консультацій відносно художньої частини герба».

 

Микола Колодяжний стверджує, що від художника Анатолія Гайдамаки до журналістів ніяких претензій не надходило і в редакції є запис розмови, який підтверджує всі озвучені художником слова, процитовані в матеріалі, що викликав обурення Андрія Авдєєнка.

 

У Facebook 6 червня, у День журналіста, Андрій Авдєєнко написав: «За кожну сльозу А.Гайдамаки, я переламаю журналісту кожен палець». Щоправда, згодом він відредагував цю фразу на таку: «За кожну сльозу А.Гайдамаки, я подарую журналісту "гарну квітку"».

 

Пан Авдєєнко також повідомив, що на нього хтось поскаржився адміністрації Facebook, та пригрозив відповідальністю Миколі Колодяжному: «Шо ж ви так відповідальності боїтеся, журналісти хренові? Тільки пообіцяв віддячити журналісту за брехню відносно інтерв'ю А.Гайдамаки, зразу скарга в адміністрацію фейсбука. А за знущання над 76-річним митцем і паплюження вчених відповідати прийдеться...! Я урочисто обіцяю! Можете мої слова віднести в Банк як гарантію того, що я це зроблю! Колодяжний, це тебе стосується».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду