У Миколаєві депутати відмовили редакції газета «Южная правда» в пільговій  оренді приміщення в будівлі мерії

У Миколаєві депутати відмовили редакції газета «Южная правда» в пільговій оренді приміщення в будівлі мерії

10 Червня 2015
1609
10 Червня 2015
12:47

У Миколаєві депутати відмовили редакції газета «Южная правда» в пільговій оренді приміщення в будівлі мерії

1609
У Миколаєві депутати відмовили редакції газета «Южная правда» в пільговій  оренді приміщення в будівлі мерії
У Миколаєві депутати відмовили редакції газета «Южная правда» в пільговій  оренді приміщення в будівлі мерії

Депутати - члени постійної комісії Миколаївської міськради з комунальної власності відмовили газеті «Южная правда» у продовженні строку пільгової оренди приміщення під редакцію в будівлі міськвиконкому. Про це повідомляє видання «НикВести».

 

В ході обговорення даного питання з'ясувалося, що, за даними керівництва підприємства, в редакції газети, яка орендує приміщення площею 516,5 кв.м у будівлі по вулиці Адміральській, 20, працює близько 30 осіб. Спочатку депутати зійшлися на думці, що для редакції досить приміщення площею 250 кв. м.

 

«Ми виходили з розрахунку, що для людей, які підпадають під категорії журналістів, передбачено 5,6 - 6,5 кв.м. Навіть якщо ми виходимо з 30 чоловік, то загальна площа повинна бути 200 кв.м, ну 180. Ну, я навіть допускаю, нехай там десь запасне приміщення, якась роздягальня, особистий кабінет директора. Ну, 250 кв.м, але не 516 і за 1 гривню на рік», - сказав депутат Максим Терещенко.

 

Депутат міськради Андрій Баєв в свою чергу запитав, на якій підставі колективне підприємство НГПГ «Южная правда», яке не є комунальним підприємством, користується приміщенням мерії, орендуючи його за 1 гривню на рік. Максим Терещенко заявив, що за законом підприємство використовувало ту ж модель, що і газета міськради «Вечерний Николаев». Він зазначив, що, згідно із законодавством, ЗМІ може надаватися пільгова орендна ставка.

 

Голова депутатської комісії Андрій Баєв запропонував колегам відмовити газеті в продовженні договору оренди приміщення в мерії у зв'язку з недоцільністю та неможливістю продовження оренди колективом у 35 осіб приміщення в 516 кв.м на умовах 1 гривня на рік.

 

Управлінню з комунальної власності рекомендовано за місяць до закінчення терміну договору направити в «Южную правду» повідомлення про непродовження договору та необхідності звільнити приміщення.

 

Нагадаємо, у січні Кабінет міністрів України визначив перелік друкованих засобів масової інформації загальнодержавної та місцевої сфери розповсюдження, в яких у 2015 році розміщуються оголошення процесуального характеру.  У Миколаївській області це - «Южная правда».

 

«Детектор медіа»

Фото - «НикВести»


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1609
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду