Участь Мустафи Найєма в дебатах у Росії з Володимиром Познером скасували через погрози

Участь Мустафи Найєма в дебатах у Росії з Володимиром Познером скасували через погрози

28 Травня 2015
1583
28 Травня 2015
12:01

Участь Мустафи Найєма в дебатах у Росії з Володимиром Познером скасували через погрози

1583
Участь Мустафи Найєма в дебатах у Росії з Володимиром Познером скасували через погрози
Участь Мустафи Найєма в дебатах у Росії з Володимиром Познером скасували через погрози

Російський проект «Открытая библиотека»  офіціально заявив, що скасував запрошення українському депутату, колишньому журналісту Мустафі Найєму взяти участь у публічному діалозі в Санкт-Петербурзі (Росія) з журналістом Володимиром Познером. Про це повідомив представник проекту Микола Солодников у своєму Facebook.

 

«Протягом останніх декількох днів на нашу адресу - як в цілому проекту, так і персонально його організаторам та учасникам - надійшла величезна кількість погроз. Від ілюзорних до цілком реальних. Це пов'язано з проведенням одного з "травневих діалогів", учасником якого повинен був стати Мустафа Найєм. Віддаючи собі звіт в тому, що ми не можемо забезпечити (наші можливості вкрай обмежені) абсолютну безпеку самого учасника діалогу, а також численних глядачів та гостей проекту, ми прийняли для дуже непросте для себе рішення. Мустафа Найєм не візьме участі в Травневих діалогах «Открытой библиотеки»», - повідомляє Микола Солодников.

 

За його словами, головним чинником у прийнятті рішення про відмову участі і діалозі Мустафи Найєма була безпека його учасників.  «Кожен з нас готовий ризикувати і "йти до кінця" особисто, але ми не можемо взяти на себе відповідальність за життя і здоров'я всіх хто приходить до нас в «Открытую библиотеку» . Не маємо права. У цьому немає страху перед ким би то не було. Ми дуже сподіваємося на ваше розуміння і підтримку. Нічого важливішого за життя і здоров'я кожного з вас - наших глядачів, гостей - немає. Ми так вважаємо...Ось такі Часи», - написав пан Солодников.

 

Він повідомив, що співрозмовником Володимира Познера стане російський кінорежисер Олександр Сокуров.

 

Нагадаємо, раніше Мустафа Найєм написав у своєму Facebook, що директор Центральної міської публічної бібліотеки ім. В. В. Маяковського в Санкт-Петербурзі Зоя Чалова повідомила, що «дебати Володимира Познера і Мустафи Найєма в Санкт-Петербурзі можуть не відбутися, якщо підтвердиться зв'язок Найєма з організаторами Майдану». За її словами, це питання має з'ясувати комітет з культури, який щоразу перевіряє ще інформацію про учасників дебатів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1583
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду