2-3 червня -  міжнародний семінар «Спокуса пропаганди і масові вбивства в Україні у ХХ – на початку ХХІ століття»

2-3 червня - міжнародний семінар «Спокуса пропаганди і масові вбивства в Україні у ХХ – на початку ХХІ століття»

27 Травня 2015
2452
27 Травня 2015
15:39

2-3 червня - міжнародний семінар «Спокуса пропаганди і масові вбивства в Україні у ХХ – на початку ХХІ століття»

2452
2-3 червня -  міжнародний семінар «Спокуса пропаганди і масові вбивства в Україні у ХХ – на початку ХХІ століття»
2-3 червня -  міжнародний семінар «Спокуса пропаганди і масові вбивства в Україні у ХХ – на початку ХХІ століття»

Тоталітарна пропаганда у ХХ столітті спровокувала Голодомор, депортацію кримських татар та Голокост. Наслідком путінської пропаганди стала війна на Донбасі. Як пропаганда спричинила масові вбивства у минулому та як можна протистояти політичним міфам сьогодні? На міжнародному семінарі «Спокуса пропаганди і масові вбивства в Україні у ХХ - на початку ХХІ ст.» інтелектуали з України, Великої Британії, Канади та Італії говоритимуть про механізми, впливи і наслідки пропаганди тоталітарних режимів.  

 

Семінар проходитиме 2-3 червня (початок о 9.00) в Українському домі (Київ, вул. Хрещатик, 2, конференц-зала). Вхід вільний.

 

У семінарі візьмуть участь знані світові філософи та історики: старший науковий співробітник аналітичного центру Legatum Institute, письменнник Пітер Померанцев (Велика Британія); член Наглядової Ради Ukraine Jewish Encounter, професор і завідувач кафедри українських студій Пол Роберт Магочі (Канада); професор університету Наполі, віце-президент Італійського агентства з оцінки університетів і досліджень Андреа Граціозі (Італія); глава Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров; голова Українського інституту національної пам'яті, к.і.н. Володимир В'ятрович; професор Українського католицького університету Ярослав Грицак; журналіст Андрій Куликов та інші.

 

Семінар складатиметься із шести сесій.

 

2 червня:

-Рафаїл Лемкін - автор терміну «геноцид» і першого у світовій історії закону проти розпалювання національної ненависті;

-Конструювання образів «куркуля» і «петлюрівця» у переддень Голодомору;

-Демонізація і дегуманізація «образу єврея» як інструмент Голокосту;

-Навішування ярлика «зрадник народу» в стратегії нищення кримськотатарської цивілізації.

 

3 червня:

-Ідентифікація, демонізація, дегуманізація «ворога»;

-Ідеальний світ «імперії» і методи «очищення" від "уявного ворога».

 

5 червня семінар продовжиться у Львові.

 

Організатори: Українсько-єврейська зустріч, Інститут історії України НАН України, Український дім - міжнародний виставковий і конгрес-центр Києва, Асоціація єврейських організацій і общин (Ваад) України, Український центр досліджень Голодомору, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Земляцтво кримських татар, Український центр вивчення історії Голокосту, Міністерство освіти і науки України, Міністерство оборони України, Український інститут національної пам'яті, Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф.Кураса НАН України, Інститут релігії та суспільства УКУ, державне підприємство «Кримський дім», Меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років», музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні».

 

Додаткова інформація про семінар:  Людмила Гриневич, директор Українського центру досліджень Голодомору, тел.: 050 -381- 97- 97; прес-служба  Українського інституту національної пам'яті: uinp.ua@gmail.com , тел.: +380 -44- 253-15-63, +380-66 -177- 69- 47.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду