Після журналістського розслідування Аваков відправив у відставку в.о. голови ДАІ

Після журналістського розслідування Аваков відправив у відставку в.о. голови ДАІ

20 Травня 2015
4076
20 Травня 2015
09:37

Після журналістського розслідування Аваков відправив у відставку в.о. голови ДАІ

4076
Після журналістського розслідування Аваков відправив у відставку в.о. голови ДАІ
Після журналістського розслідування Аваков відправив у відставку в.о. голови ДАІ

Виконуючий обов'язки голови Державної автоінспекції Олександр Єршов подав рапорт про відставку. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Facebook повідомив, що він задовольнив прохання підлеглого і призначив службове розслідування.

 

«Інформую. Тільки що від мене вийшов в. о. начальника ДАІ України А. А. Єршов. Він подав рапорт про відставку, який був мною задоволений. За фактами питань, порушених у пресі останнім часом - призначено службове розслідування», - написав Арсен Аваков.

 

Нагадаємо, журналісти програми «Радіо Свобода» та Першого суспільного каналу «Схеми» оприлюднили результати свого розслідування, згідно якого «близькі члени родини головного даїшника країни Олександра Єршова їздять на дорогих елітних автівках вартістю близько 100 000 доларів кожна». «При цьому державні номерні знаки «тасуються» між авто, а елітний мотоцикл, на якому їздить сам Єршов, у базі ДАІ значиться як КАМАЗ», - повідомляє «Радіо Свобода» у матеріалі «Красиве життя головного даїшника (розслідування)».

 

Як зазначає видання, пан Єршов раніше засекретив декларації про майно та доходи всього керівного складу ДАІ, відмовившись надати їх на запит «Радіо Свобода», що є порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації». «Головний даїшник відмовив журналістам у наданні декларацій керівників ДАІ про доходи за минулий 2014 рік. Сам він заробляв близько 12 тисяч гривень за місяць, відповідно до його декларації за 2013 рік», - повідомляє «Радіо Свобода». 

 

 

«Доньки головного даїшника країни Анастасія та Дарина Єршови у своїх публічних акаунтах в соцмережах розміщують фотографії з розкішними автомобілями та звітами з далеких подорожей, в які літають бізнес-класом та зупиняються у п'ятизіркових готелях.​ Впадає в око кількість та частота подорожей на дорогі світові курорти. Так, лише за останні півроку Анастасія відвідала щонайменше 9 країн в різних частинах планети - Францію (Канни, Сен-Тропе), Монако (Монте-Карло), США (Маямі), Чехію, Арабські Емірати, Таїланд, Сінгапур, Італію, Мексику. Цими днями Анастасія Єршова перебуває в Каннах, звідки опублікувала фотографію на вечірці з Періс Хілтон», - інформує видання.

 

«Радіо Свобода» зазначає, що  Олександр Єршов не надто намагається пояснити розкішне життя своєї родини чи показати всі його рухомі та нерухомі атрибути. Раніше журналісти програми «Схеми» з'ясували, що виконувач обов'язків голови департаменту ДАІ України Олександр Єршов приховав від громадськості реальну інформацію про свої доходи. Так, родина головного даїшника країни не задекларувала триповерховий будинок у Києві в декларації за попередній 2013 рік.

 

Він, зокрема, підтвердив «Радіо Свобода», що не задекларував земельну ділянку і будинок у Києві, які належать його родині, та спробував пояснити, чому. «Все по закону, він належить моїй дружині», - повідомив в.о. голови ДАІ. Водночас він розповів, що цей будинок - привид, оскільки за цим будинком не існує взагалі закріпленої адреси.

 

Раніше Олександр Єршов працював керівником Управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області.

 

Нагадаємо, у травні заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар, біля будинку доньки якого був здійснений напад на журналістів програми «Наші гроші», заявив, що йде у відставку через «систематичне цькування у вигляді замовних публікацій» у ЗМІ. Після відставки він одразу був призначений радником Арсена Авакова, і, як повідомляє народний депутат Дмитро Добродомов, навіть не залишив свій кабінет і продовжує виконувати ті самі функції.

 

«Детектор медіа»

Інфографіка - «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду