До конкурсної програми «Чілдрен Кінофест-2015» увійшло 7 європейських фільмів

До конкурсної програми «Чілдрен Кінофест-2015» увійшло 7 європейських фільмів

12 Травня 2015
2690
12 Травня 2015
14:06

До конкурсної програми «Чілдрен Кінофест-2015» увійшло 7 європейських фільмів

2690
До конкурсної програми «Чілдрен Кінофест-2015» увійшло 7 європейських фільмів
До конкурсної програми «Чілдрен Кінофест-2015» увійшло 7 європейських фільмів

Другий всеукраїнський фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» оголосив конкурсну програму. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

У рамках міжнародного конкурсу буде показано сім європейських фільмів. Переможеця оберуть глядачі шляхом прямого голосування. Вхід на покази в усіх містах - безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

 

У конкурсній програмі фестивалю представлено стрічки з Данії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Голландії, Ірландії та Норвегії для дітей різного віку.

 

Фестиваль відкриє ірландський мультфільм «Пісня моря» - історія про дівчинку, яка володіє магічною здатністю перетворюватись на тюленя. Творців мультфільму надихнули кельтські міфи та легенди. Цього року проект був номінований на премію «Оскар» як найкращий анімаційний фільм.

 

Відкриє фестиваль історія про дівчинку-тюленя

 

«Конкурсні роботи презентують різноманіття жанрів і стилів дитячого європейського кіно: від нової екранізації "Піноккіо" та кінокоміксу про хлопчика-супергероя до сюжетів про юнацьке кохання й маленьких зірок джазу. Окрім міжнародного конкурсу, глядачі зможуть побачити шедеври вітчизняної анімації в добірці студії "УкрАнімаФільм" і класичні фільми великого коміка Бастера Кітона, з чийого дня народження цьогоріч виповнюється 120 років», - зазначають організатори.

 

Як повідомили в прес-службі, значна частина безкоштовних фестивальних квитків поширюється серед сімей переселенців зі східних регіонів та Криму, сиріт і дітей з обмеженими можливостями.

 

Нагадаємо, «Чілдрен Кінофест-2015» пройде з 29 травня по 7 червня. Фестивальним центром є столичний кінотеатр «Київ». Також «Чілдрен Кінофест» прохойде 13 інших містах: Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Харкові та Херсоні. Місія фестивалю - популяризувати кіно серед дітей різного віку й розвивати традиції сімейного культурного дозвілля. Послом події в цьому році виступає музикант і композитор, соліст групи Pianoбой Дмитро Шуров.

 

3 травня у Києві відбувся показ фільмів і голосування Young Audience Award Європейської кіноакадемії (European Film Academy), організуваваний фестивалем «Чілдрен Кінофест» у співпраці з Goethe-Institut і дитячим освітнім проектом Cinema Kids. Юне журі обрало переможця премії - ним став італійський кінокомікс «Невидимий хлопчик» режисера Габріеле Сальватореса.

 

Фестиваль мистецтва кіно для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» представить на 6-му Одеському міжнародному кінофестивалі (ОМКФ) спеціальну програму дитячого кіно, який відбудеться 10 - 18 липня 2015 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду