Хакери поглумилися над пам'яттю в’язнів Маутгаузена

Хакери поглумилися над пам'яттю в’язнів Маутгаузена

10 Травня 2015
1646
10 Травня 2015
15:29

Хакери поглумилися над пам'яттю в’язнів Маутгаузена

1646
Хакери поглумилися над пам'яттю в’язнів Маутгаузена
Хакери поглумилися над пам'яттю в’язнів Маутгаузена

Хакери спотворили сайт меморіального комплексу концтабору Маутгаузен і замінили його контент дитячою порнографією. Про це з посиланням на міністерство внутрішніх справ Австрії повідомив derStandard.at.

 

Після виявлення хакерської атаки сайт відразу було дезактивовано. На домашній сторінці висвітлилася коротка інформація про вчинений злам.

Злочин доручено розслідувати федеральній кримінальній службі.

 

Міністр внутрішніх справ Австрії Йоганна Мікл-Лайтнер (Johanna Mikl-Leitner) охарактеризувала те, що сталося, як «навіжений злочинний напад», що викликає почуття «глибокої огиди». .

Кібератака співпала з відзначенням 70-ї річниці визволення концтабору, відзначає Standard. Тож відомство не виключає, що її могли вчинити праві екстремісти, хоча контент замінено не їхніми радикальними гаслами.

 

Останніми місяцями з крайнього правого середовища було скоєно ряд кібератак. При цьому майже завжди використовувався метод ураження комп'ютера під час його перезавантаження .

 

Мури меморіалу Маутгаузена неодноразово осквернялися і в минулі роки.

На сайті Mauthausen-Memorial.at розміщено заяву голови австрійського комітету Маутхаузена Віллі Мернія (Willi Mernyi) з осудом «мерзотної» хакерської атаки. «Ми докладаємо усіх зусиль - говориться у ній, - щоб якомога швидше зробити головну сторінку доступною у звичному вигляді».

 

Дізнатися про відзначення цієї неділі річниці визволення Маутгаузена можна на сайті меморіального комітету mkoe.at.

 

Маутгаузен (KZ Mauthausen), звільнений 5 травня 1945 р. американськими військами, був одним з найбільших і найстрахітливіших нацистських концтаборів у системі методично налагодженого масового винищення людей.

 

Через нього у 1938-1945 рр. пройшли близько 335 тисяч в'язнів. Понад 122 тисяч з них знайшли там свою смерть.

 

Зондеркоманда крематорію зле жартувала, що з Маутгаузена можна втекти не інакше, як через його трубу.

 

Спеціально споруджений у концтаборі «блок смерті» використовувався як тренувальний табір для підготовки підрозділів СС. В'язні, яких доправляли туди за і провини, зазнавали нещадних знущань.

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду