Провідний карикатурист Сharlie Hebdo каже, що не зображуватиме ісламського пророка

Провідний карикатурист Сharlie Hebdo каже, що не зображуватиме ісламського пророка

2 Травня 2015
2178
2 Травня 2015
13:01

Провідний карикатурист Сharlie Hebdo каже, що не зображуватиме ісламського пророка

2178
Провідний карикатурист Сharlie Hebdo каже, що не зображуватиме ісламського пророка
Провідний карикатурист Сharlie Hebdo каже, що не зображуватиме ісламського пророка

Провідний карикатурист сатиричного тижневика Сharlie Hebdo Люз (Luz) заявив, що більше не зображуватиме пророка Мухаммеда. Про це він сказав в інтерв'ю французькому культурницькому часопису Les Inrockuptibles, повідомила Agence France Presse.

 

«Мене це вже не цікавить», - пояснив карикатурист. І додав: «Так само мені нецікаво малювати Саркозі. Я не збираюся марнувати своє життя на те, щоби зображувати їх».

 

Люз, справжнє ім'я й прізвище якого Ренальд Люзьє (Renald Luzier), - автор карикатури на обкладинці першого числа тижневика, що вийшов друком після теракту, вчиненого ісламістами у редакції 7 січня 2015 року. На ній зображено пророка Мухаммеда. який пускає сльозу і тримає табличку з написом Je suis Charlie («Я - Шарпі»). Напис у заголовку: «Усе прощено» (Tout est pardonné).

 

Внаслідок нападу двох екстремістів, озброєних «АК», було убито 12 осіб, серед них 2 співробітників поліції. Самому Люзу вдалося уникнути атаки ісламських бойовиків за збігом обставин. Тоді у нього був день народження, і він на півгодини запізнився на роботу.

 

Наклад першого після теракту числа Сharlie Hebdo, який становив 60 тисяч примірників, підскочив до 5 млн. 16 мовами. У газетних кіосках його продавали по 3 євро за примірник. Загальна сума від продажу склала 6 мільйонів Євро. Усі прибутки дісталися редакції часопису та родинам загиблих.

 

«Терористи не домоглися свого, - вважає Люз. - Інакше вони залякали б усю Францію».

 

Карикатурист розкритикував очолюваний Марін Ле Пен правоцентристський Національний фронт, який після скоєних ісламістами терактів розбурхує у країні страх.

 

Нині Люз готує до публікації книгу робіт «Катарсис» (Catharsis), задуману як авторську сповідь у зв'язку з трагічною загибеллю колег - карикатуристів: 47-річного Стефана Шарбоньє (відомого під псевдонімом Шарб - Charb), 76-річного Жана Кабю (Cabu), 80-річного Жоржа Волінскі (Wolinski) та інших.

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2178
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
антигейропец
3282 дн. тому
шо,суки,наука пошла впрок?)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду