Російська пропаганда є огидною – міністр закордонних справ Данії

Російська пропаганда є огидною – міністр закордонних справ Данії

30 Березня 2015
3053
30 Березня 2015
19:14

Російська пропаганда є огидною – міністр закордонних справ Данії

3053
Російська пропаганда є огидною – міністр закордонних справ Данії
Російська пропаганда є огидною – міністр закордонних справ Данії

Міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегор в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt заявив, що російська пропаганда є просто огидною. Цей уривок з інтерв'ю переклала «Європейська правда».

 

Міністр також повідомив про роботу над створенням незалежного російськомовного ЗМІ у відповідь на російську пропаганду.

 

«Разом з країнами Балтії і Великою Британією ми працюємо над реакцією на російську пропаганду. Ми написали листа до Європейської комісії та Європейської ради із запитом створити незалежне російськомовне ЗМІ. Російська пропагандистська машина є настільки масивною і, чесно кажучи, просто огидною. Ми повинні переконатися, що російськомовні меншини в Україні та інших країнах отримають доступ до актуальної інформації», - сказав міністр.

 

Пан Лідегор також вкотре назвав неприйнятною заяву посла РФ у Данії Михайла Ваніна, який пригрозив країні ядерною атакою. «Я сказав послу дуже відверто, що ця заява є неприйнятною для нас. Крім того, вона є необґрунтованою. Всі знають, що система ПРО - це оборонна система, і вона не має нічого спільного з Росією. На жаль, ця заява - ще один приклад вкрай войовничих заяв російської сторони. Я навчився за останні 14 місяців, що Росію слід оцінювати тільки за діями, а не за словами», - сказав він.

 

Нагадаємо, 20 березня президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що Європейська рада на саміті ЄС у Брюсселі вирішила розробити план протидії російській пропаганді. Перед цим стало відомо, що першим кроком протидії російській пропаганді має стати створення так званої «комунікаційної команди» експертів, яка займатиметься моніторингом російських ЗМІ, виявлятиме спотворення фактів та інформувати про них країни ЄС.

 

На початку січня стало відомо, що чотири країни - Литва, Великобританія, Данія та Естонія - звернулися до Єврокомісії із закликом розробити план дій щодо боротьби з російською пропагандою, а саме - створити російськомовний телеканал для боротьби з пропагандою російського ТБ.

 

«Детектор медіа»

Фото - politiken.dk

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду