Біля редакції ісламістського журналу у Туреччині стався вибух – є жертви

Біля редакції ісламістського журналу у Туреччині стався вибух – є жертви

26 Березня 2015
2442
26 Березня 2015
11:27

Біля редакції ісламістського журналу у Туреччині стався вибух – є жертви

2442
Біля редакції ісламістського журналу у Туреччині стався вибух – є жертви
Біля редакції ісламістського журналу у Туреччині стався вибух – є жертви

Одна людина загинула і ще троє отримали поранення в результаті вибуху, який стався приблизно о 19.45 25 березня біля входу в редакцію турецького журналу «Адимлар Дергізі» (Adimlar) у Стамбулі (Туреччина). Про це повідомляє телеканал «Дождь» з посиланням на турецьке видання Hürriyet.

 

Вибуховий пристрій спрацював на третьому поверсі шестиповерхового офісного будинку, коли співробітник відкрив двері. Особа загиблого встановлена, постраждалі направлені в лікарні. Вибуховою хвилею знесло внутрішні перекриття, а також частина зовнішньої стіни будівлі.

 

Як повідомляє DW з посиланням на агентство dpa,точні причини руйнувань поки не відомі, проте в якості основної версії називається вибух бомби. Приміщення редакції повністю зруйновано, постраждали також сусідні будівлі.

 

Зранку 26 березня місце події оточене співробітниками поліції, вулиці перекриті. Поліцейські вилучають записи камер спостереження.

 

За даними єгипетського видання Ahram Online, журнал «Адимлар» (дослівно: «Кроки» або «Сходи») підтримував зв'язки з турецьким сунітським фундаменталістським угрупованням «Великий східний фронт ісламських набігів».

 

Водночас DW повідомляє, що журнал «Адимлар» видається прихильниками ісламістської організації «Фронт ісламських завойовників Великого Сходу» (IBDA-C), яку США і Євросоюз вважають терористичною. У 2003 році угруповання взяло на себе відповідальність за теракти на ізраїльських і британських об'єктах, у тому числі за вибухи біля двох синагог у Стамбулі. Тоді загинули загалом 57 людей. Останнім часом організація ніяк себе не проявляла.

 

Нагадаємо, суд у Туреччині засудив двох карикатуристів до тюремного ув'язнення за образу президента Реджепа Тайіпа Ердогана, пізніше тюрму замінили грошовим штрафом

 

«Детектор медіа»

Фото - Hürriyet
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2442
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду