У чотирьох містах України пройде фестиваль «Тиждень австрійського кіно»

У чотирьох містах України пройде фестиваль «Тиждень австрійського кіно»

11 Березня 2015
6209
11 Березня 2015
15:30

У чотирьох містах України пройде фестиваль «Тиждень австрійського кіно»

6209
У чотирьох містах України пройде фестиваль «Тиждень австрійського кіно»
У чотирьох містах України пройде фестиваль «Тиждень австрійського кіно»

19 березня у Києві стартує четвертий фестиваль «Тиждень австрійського кіно», де будуть показані найяскравіші та найбільш резонансні картини останніх років з Австрії. Про це повідомляє компанія «Артхаус Трафік».

 

Покази відбудуться у Києві, Харкові, Чернівцях та Одесі.

 

Фестиваль відкриє сучасна постановка опери Моцарта «Так чинять усі жінки». Мінімалістична робота режисера Клауса Гута була вперше представлена глядачам на Зальцбурзькому фестивалі, одній із головних оперних подій світу. За сюжетом австрійського фільму жахів «На добраніч, мамо» двоє близнюків перестають впізнавати свою матір після пластичної операції. Соціальна драма «Тріщини в бетоні» Умут Дага розповість про звортоній бік європейського добробуту. Романтичним традиціям позаминулого століття присвячена мелодрама «Безтямне кохання». Головний герой - примхливий поет Генріх фон Кляйст, який мріє про самогубство з коханою жінкою.

 

Крім того у «Тижні австрійського кіно» буде показано добірку найкращих короткометражок з міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв Ars Elecrtonica, який щороку проходить в австрійському місті Лінці і презентує сучасні візуальні технології.

 

Фільми будуть показані мовою оригіналу з українськими субтитрами. Організаторами фестивалю виступили Австрійський культурний форум і Райффайзен Банк Аваль за підтримки кінофестивалів Ars Elecrtonica та Diagonale.

 

Покази «Тижня австрійського кіно» в містах України:

-Київ - кінотеатр «Київ» - з 19 березня;

-Чернівці - Literatur Cafе - з 20 березня;

-Харків - «8 1/2» - з 9 квітня;

-Одеса - «Родина» - з 16 квітня.

 

Нагадаємо, з 15 по 26 квітня в Україні проходитиме ювілейний десятий фестиваль «Дні польського кіно». На фестивалі представлять шість кінострічок, у тому числі - фільм «Іда» Павла Павліковсього, яка цього року здобула «Оскара» Американської кіноакадемії в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою», європейського «Оскара» і британську премію BAFTA.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду