Католицькі видання вимагають скасувати смертну кару в США

Католицькі видання вимагають скасувати смертну кару в США

7 Березня 2015
3215
7 Березня 2015
15:10

Католицькі видання вимагають скасувати смертну кару в США

3215
Католицькі видання вимагають скасувати смертну кару в США
Католицькі видання вимагають скасувати смертну кару в США

Провідні американські католицькі видання опублікували спільну редакційну статтю із закликом припинити страти. Про це повідомив сайт The Huffington Post.

 

«Ми, редактори чотирьох католицьких журналів - America, National Catholic Register, National Catholic Reporter і Our Sunday Visitor -, говориться у ній, - звертаємося з настійним закликом до читачів наших публікацій та до всієї католицької громади у США всіх, хто сповідує цю віру стати з нами й сказати: "Зі смертною карою необхідно покінчити"».

 

Видану online статтю було перекладено італійською й опубліковано у виданні газети Ватикану L'Osservatore Romano, інформує католицький сайт Crux Now.
Він називає видання спільної редакції статті «рідкісним проявом єдності» прогресистськийх й традиційних католицьких ЗМІ.

 

Релігійний дослідник університету Де Пола (DePaul University) Стен Чу сказав HuffPost, що ставлення до смертної кари у католицькій церкві змінювалося протягом десятиліть, а поворот відбувся на початку 1960-х років ХХ сторіччя.



«Після Другого Ватиканського Собору почало виявлятися фундаментальне зрушення в оцінці людського життя, - заявив він. - Дехто стверджує, що смерть однієї людини не зводиться нанівець убивством убивці, що один акт насильства не виправдовує черговий акту, навіть якщо він обумовлений злостивим мотивом та іншим законом».

 

Папа Римський Франциск закликав у жовтні минулого року до скасування смертної кари «у всіх його формах - законних чи незаконних».

 

Директор програми католицьких досліджень Джорджтаунському університетк (Georgetown University) Іліа Деліо (Ilia Delio) сказав, що «існує напруженість і сегмент у церкві, який і досі вважає, що злочинні акти слід карати». Однак, за його словами, «цей погляд дедалі більшою мірою належить меншості».


Згідно з опитуванням, проведеним 2013 р. дослідницьким центром П'ю, 55 відсотків дорослих американців заявили, що вони - за смертну кару для засуджених убивць. Ця цифра включає 59 відсотків білих католиків і 37 відсотків католиків латиноамериканського походження. -.

Публікація редакційної статті у католицьких виданнях співпала у часі з наміченим розглядом Верховним судом США апеляції Оклахома ув'язненого убивці зі штату Оклахома. Річард Глоссіп (Richard Glossip) стверджує, що використання смертельних ін'єкцій є виявом жорстокості. У січні вища судова інстанція США відклала його заплановану страту, щоби розглянути його оскарження.

 

Католицька черниця, активна прихильниця скасування смертної кари сестра Гелен Преджін (Helene Prejean) сказала HuffPost, що вона розцінює це як перемогу над жахливими порушеннями чинної системи. Вона висловила сподівання, що питання смертної кари буде знято як узаконений варіант дій уряду щодо своїх громадянами».


У редакційній статті висловлено аналогічний погляд:
«Суд швидше за все ухвалить рішення у червні. Ми сподіваємося, що це прискорить кінець смертної кари у Сполучених Штатах».

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Фото - http://newsworker.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду