Телеведучий Сергій Притула спробував «потягатися» з російською пропагандою у Європі

Телеведучий Сергій Притула спробував «потягатися» з російською пропагандою у Європі

27 Лютого 2015
5816
27 Лютого 2015
14:40

Телеведучий Сергій Притула спробував «потягатися» з російською пропагандою у Європі

5816
Телеведучий Сергій Притула спробував «потягатися» з російською пропагандою у Європі
Телеведучий Сергій Притула спробував «потягатися» з російською пропагандою у Європі

У Празі (Чехія) відбувся круглий стіл «Україна: один рік без Януковича» за участі телеведучого Нового каналу, волонтера Сергія Притули та активіста Майдану Василя Галамая. Про це повідомляться на сайті Нового каналу.

 

Модерував дискусію чеський журналіст Давид Свобода, який спеціалізується на висвітленні подій в Україні. Зустріч тривала понад дві з половиною години й зібрала близько двохсот слухачів - чехів та представників української діаспори.

 

За словами Сергія Притули, Україна недостатньо впливає на формування  інформаційного середовища в Європі у висвітленні українських подій.

 

«Ми з Василем намагалися пояснити логіку того, що у нас відбувається. Спробували трохи "потягатися" з російською пропагандою. Україна дуже слабо впливає на формування інформаційного середовища щодо висвітлення наших подій в Європі. Значно більший вплив там мають "кишенькові масмедіа", які живуть за гроші Кремля. Нам навіть ставили запитання про громадянську війну в Україні. І я на пальцях, по складах, по крупицях пояснював людям, що немає в нас громадянської війни. Є військова інтервенція, є захоплення території України, є агресія сусідньої країни. Участь регулярної армії, небажання відводити війська свідчить про те, що у нас війна з Російською Федерацією. Хоча ми не можемо назвати це вголос словом "війна". Промовляв банальні речі, які всім нам зрозумілі. Це ще один камінь у город структури, яка називається Міністерство інформаційної політики, тобто, медійникам. Адже це їхня робота - кататися "по закордонах" і доносити таку інформацію до середньостатистичних європейців», - розповів Сергій Притула.

 

Також він встиг дати інтерв'ю чеським ЗМІ і побувати на прямому ефірі одного з чеських телеканалів. «У мене брали інтерв'ю журналісти європейського "Громадського ТБ", радіо "Свобода", чеського інформаційного агентства. Був прямий ефір у студії новин каналу СТ 24», - зазначив  Сергій Притула.

 

Телеведучий також планує протягом десяти днів провести зустрічі з розповідями про ситуацію в Україні в містах Польщі, Німеччині, Чехії.

 

Нагадаємо, творче об'єднання студійних програм Нового каналу на чолі з Оленою Маторіною готує на осінь розважальне форматне шоу з ведучим Сергієм Притулою.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

На фото - Сергій Притула серед учасників зустрічі, фото Нового каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду