«1+1 медіа» з партнерами мають намір створити екопарк у парку «Нивки»

«1+1 медіа» з партнерами мають намір створити екопарк у парку «Нивки»

24 Лютого 2015
4365
24 Лютого 2015
18:15

«1+1 медіа» з партнерами мають намір створити екопарк у парку «Нивки»

4365
«1+1 медіа» з партнерами мають намір створити екопарк у парку «Нивки»
«1+1 медіа» з партнерами мають намір створити екопарк у парку «Нивки»

Медіагрупа «1+1» разом з компанією «Леруа Мерлен Україна» (однойменна мережа будівельних гіпермаркетів) та Європейською бізнес-асоціацією мають намір створити інноваційний екопарк із частини парку «Нивки». Про старт спільного проекту вони оголосили 24 лютого на презентації проекту реформування паркового господарства міста Києва, повідомляє прес-служба «1+1 медіа».

 

«Ідея парку народилась за аналогією з технологічними та одночасно зеленими парками європейських міст. Пріоритетними цілями проекту є просування енергозберігаючих технологій, ідеї доброзичливого відношення до оточуючого середовища та екологічне виховання молоді», - йдеться в повідомленні.

 

Реалізація проекту екопарку передбачає декілька етапів. Основними об'єктами, які плануються до реалізації впродовж року, - встановлення нових лавок з енергозберігаючою діодною підсвіткою; ліхтарів, які працюють на сонячних батареях; накопичувачів дощової води, що використовуватимуться для зрошування газонів; велогенераторів енергії для зарядки ноутбуків, планшетів і смартфонів, дитячі та водні зони. Також, як у більшості європейських парків, на території інноваційного екопарку планується організація безкоштовного WI-FI.

 

«Ми як велика медіагрупа завжди знаходимося в епіцентрі новин. Та на фоні того, що зараз відбувається в країні, дуже важливо не забувати, заради чого все відбувається, - пояснює участь «1+1 медіа» у проекті генеральний директор медіагрупи Олександр Ткаченко. - Створення унікального для України екологічного, інноваційного та культурного об'єкту для нас є реальним впровадженням європейських цінностей і втіленням нашої корпоративної соціальної відповідальності. Я вдячний місту та компаніям, які розуміють важливість цих перетворень на рівні культури споживання природних ресурсів та необхідності інноваційних підходів».

 

Ініціатори проекту планують залучати громадськість. «Наразі плануємо організації суботника з первинного прибирання території. Будемо надавати інвентар, рукавиці, пакети. А у подальшому можемо робити ініціативи з озеленіння та проводити майстер класи з ландшафтного дизайну», - повідомила член комітету дирекції «Леруа Мерлен Броварський» Анна Денисова.

 

Проект передбачає розширення та об'єднання зусиль бізнесу, місцевих громад та міської влади. Як уточнила заступник директора з розвитку Європейської бізнес-асоціації Світлана Михайловська, вже є достатня кількість компаній - членів Асоціації, які готові взяти на себе рівну частку витрат, пов'язаних із запуском і реалізацією проекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду