Вручені премії BAFTA-2015 - польський фільм «Іда» виграв у російського «Левіафана»

Вручені премії BAFTA-2015 - польський фільм «Іда» виграв у російського «Левіафана»

9 Лютого 2015
6928
9 Лютого 2015
09:30

Вручені премії BAFTA-2015 - польський фільм «Іда» виграв у російського «Левіафана»

6928
Вручені премії BAFTA-2015 - польський фільм «Іда» виграв у російського «Левіафана»
Вручені премії BAFTA-2015 - польський фільм «Іда» виграв у російського «Левіафана»

Увечері 8 лютого відбулася церемонія вручення премій Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA (British Academy Film Awards), що пройшла у королівському оперному театрі Лондона Royal Opera House. Про це повідомляє офіційний сайт премії.

 

Церемонія нагородження почалася з вручення нагороди у номінації «найкращий британський фільм», яку отримав фільм «Теорія всього. Всесвіт Стівена Хокінга», що розповідає про знаменитого британського вченого.

 

Кращим фільмом року за версією BAFTA стала американська драма «Отроцтво», зйомки якої тривали 11 років - з літа 2002 року до жовтня 2013-го. Творець фільму Річард Лінклейтер отримав також приз у номінації «кращий режисер». За роль  у цьому фільмі американська актриса Патриція Аркетт отримала приз у номінації «краща жіноча роль другого плану». Нагадаємо, у цих самих категоріях фільм був удостоєний премії «Золотий глобус» в січні цього року в США.

 

Кращим актором названий Едді Редмейн за роль у фільмі «Теорія всього», кращою актрисою - Джуліанна Мур за картину «Все ще Еліс». Варт нагадати, що за ці самі ролі Еддіі Редмейн і Джуліана Мур отримали премії «Золотий глобус» у номінації «кращі актори, що зіграли у драматичному кіно». Улюбленець публіки актор Бенедикт Камбербетч, який знявся у фільмі «Гра в імітацію» і номінувався на премію в категорії «краща чоловіча роль», залишився без нагороди.

 

У номінації «кращий фільм іноземною мовою» фільм «Левіафан» російського режисера Андрія Звягінцева поступився роботі польського режисера Павла Павліковського «Іда». Нагадаємо, ц січні «Левіафан» отримав у США «Золотий глобус».

 

Найбільше нагород зібрав фільм «Готель Гранд-Будапешт» режисера Уеса Андерсона. Він переміг у п'яти номінаціях - «кращий грим», «кращий саунтрек», «найкращий оригінальний сценарій», «кращий дизайн костюмів» і «кращий продакшн».

 

Фантастичний трилер «Інтерстеллар» отримав премію за кращі візуальні ефекти.

 

У номінації «кращий адаптований сценарій» перемогла стрічка «Теорія всього» - усього цей фільм здобув три нагороди BAFTA.

 

Представлений у десяти номінаціях фільм «Бердмен» зміг забрати лише одну нагороду - за «кращу операторську роботу».

 

У номінаціях «кращий звук» і «кращий монтаж» переміг фільм «Одержимість». Кращим актором другого плану став Джонатан Кімбл Сіммонс, який зіграв у цій стрічці.

 

Кращою документальною стрічкою за версією BAFTA був визнаний фільм про Едварда Сноудена «Громадянин чотири».

 

Кращим повнометражним анімаційним фільмом став «Лего. Фільм», найкраща анімаційна короткометражка з Великобританії - «Загальна картина».

 

Кращою британською короткометражкою стала стрічка «Бугалу і Грехем». Премію за внесок у кіно в 2015 році отримала корпорація BBC Films.

 

Кращий дебют британського сценариста, режисера або продюсера - Стівен Бересфорд, Девід Лівінгстоун за стрічку «Гордість». Висхідною зіркою 2015 року було названо Джека О'Коннела.

 

Знаменитий режисер Майк Лі отримав вищу нагороду British Academy Film Awards за внесок у кінематограф. 

 

Нагадаємо, у ніч на 12 січня у Лос-Анджелесі (США) були оголошені імена володарів премії «Золотий глобус», яка присуджується Асоціацією іноземної преси.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду