Депутатська зарплата Найєма та його колег не перевищуватиме 8,5 тис. гривень

Депутатська зарплата Найєма та його колег не перевищуватиме 8,5 тис. гривень

6 Лютого 2015
4960
6 Лютого 2015
17:21

Депутатська зарплата Найєма та його колег не перевищуватиме 8,5 тис. гривень

4960
Депутатська зарплата Найєма та його колег не перевищуватиме 8,5 тис. гривень
Депутатська зарплата Найєма та його колег не перевищуватиме 8,5 тис. гривень

Голова Верховної Ради Володимир Гройман підписав кілька розпоряджень, згідно з якими встановлено зарплати народних депутатів та їхніх помічників на 2015 рік, а також витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень.

 

Зокрема, відповідно до розпорядження «Про оплату праці народних депутатів України у 2015 році» встановлено, що у 2015 році максимальний розмір заробітної плати народних депутатів обмежується 7-ма розмірами мінімальної заробітної плати (виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, оплата часу щорічної відпустки, а також компенсації за невикористану відпустку не враховується у зазначеному максимальному розмірі). Мінімальна зарплата з січня цього року становить 1218 грн. Тобто загалом народні обранці матимуть зарплату - 8526 грн.

 

Відповідно до розпорядження «Про розмір відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень у 2015 році» від 28 січня, народним депутатам встановлено щомісячний розмір відшкодування витрат за виконання повноважень: з 1 січня 2015 року - 8526 грн, а з 1 грудня 2015 року - 9646 грн.

 

А згідно з розпорядженням спікера «Про оплату праці помічників-консультантів народних депутатів України у 2015 році» встановлено місячний фонд оплати праці помічників-консультантів народного депутата: з 1 січня 2015 року - 17052 грн, а з 1 грудня 2015 року - 19292 грн. Також установлено, що максимальний місячний розмір заробітної плати помічника-консультанта народного депутата, як і самого народного депутата, обмежується 7-ма розмірами мінімальної заробітної плати (8526 грн).

 

Минулого року після скасування всіх надбавок зарплату народних депутатів було обмежено 6,5 тис. гривень.

 

Нагадаємо, раніше народний депутат Мустафа Найєм наполягав на піднятті зарплати народним обранцям, тому що, за його словами, на 6 тисяч гривень у Києві неможливо прожити. Ці його заяви спричинили медіаскандал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4960
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ага
3377 дн. тому
а зачем ему вообще зарплата? гонорара за развал страны и полный хаос, как и у этого ублюдка на исторической родине в Афганистане, вполне хватит теперь на безбедную жизнь даже его правнукам
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду