Депутат Київради Павло Бригинець відкидає звинувачення «Вечірнього Києва» і нагадує про рішення щодо звільнення в.о.головреда

Депутат Київради Павло Бригинець відкидає звинувачення «Вечірнього Києва» і нагадує про рішення щодо звільнення в.о.головреда

5 Лютого 2015
3920
5 Лютого 2015
18:21

Депутат Київради Павло Бригинець відкидає звинувачення «Вечірнього Києва» і нагадує про рішення щодо звільнення в.о.головреда

3920
Комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами прийняла рішення: рекомендувати Київському міському голові Віталію Кличку негайно звільнити в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Кострицю
Депутат Київради Павло Бригинець відкидає звинувачення «Вечірнього Києва» і нагадує про рішення щодо звільнення в.о.головреда
Депутат Київради Павло Бригинець відкидає звинувачення «Вечірнього Києва» і нагадує про рішення щодо звільнення в.о.головреда

Депутат Київради Павло Бригинець вважає, що редакція «Вечірнього Києва» намагається нанести йому особисту образу. Про це він зазначив особисто у коментарі «Детектор медіа».

 

«Як відомо, сьогодні "Вечірній Київ" перейшов на особистості. Редакція заявляє, що я не відрізняю українську мову від російської і що не вмію читати. В мене нема ніяких особистих претензій до керівництва газети, хоча вони й намагаються нанести особисту образу. Я заявляв, що саме інтернет-видання  перейшло на російську мову, і Комісія з питань культури намагалася виявити причину цьому, запрошуючи головного редактора на засідання. Проте редактор, так і не виявив бажання з'явитися на Комісію, тому не лише я, а всі депутати Комісії, і представник управління преси та інформації одностайно вирішили, що це некоректно і є неповагою до членів Комісії та громадськості», - сказав пан Бригинець.

 

За його словами, депутати намагалися з'ясувати одну річ: чому інтернет-видання газети, яка фінансується громадою Києва, перейшла на російську мову.

 

«Вже зараз, завдяки зусиллям киян, вона стала хоча б двомовною. Наскільки мені відомо, всі муніципальні ЗМІ є україномовними, все діловодство ведеться української мовою. То чому ж муніципальна газета раптом стає російськомовною, а потім двомовною!? Ми хотіли з'ясувати, за чий рахунок це відбувається. І видання замість того, щоб пояснити це депутатам та членам Комісії, звинувачує мене у неправдивих заявах», - зауважує депутат міськради.

 

Павло Бригинець стверджує, що не направляв до редакції депутатське звернення, і не заявляв цього, тому що депутати бажали заслухати звіт діяльності видання на засіданні Комісії з питань культури.

 

«На моє переконання, вся ділова документація має бути українською мовою, муніципальні ЗМІ мають бути українською мовою. Я хотів дізнатися, чи приймалось якесь рішення з приводу переходу видання на російську мову, ким воно було прийнято і можливість його переглянути. Принагідно нагадаю, 26 січня постійна Комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами прийняла жорсткіше рішення: рекомендувати Київському міському голові Віталію Кличку негайно звільнити в. о. головного редактора газети "Вечірній Київ" Романа Кострицю», - додав він.

 

Нагадаємо, 5 лютого редакція «Вечірнього Києва» виступила із заявою про тиск з боку окремих депутатів Київської міської ради, зокрема секретаря комісії Київради з культури і туризму Павла Бригинця.

 

Раніше, видання «Вечірній Київ» заявило про «кампанію цькування» з боку окремих депутатів Київради та має наміри подати до суду на депутатів.

 

Нагадаємо, що в січні представники «Вечірнього Києва» проігнорували засідання постійних комісій Київради з питань культури і туризму та з питань інформаційної політики та реклами, які планували розглянути звіти про діяльність газети «Вечірній Київ» і звернення громадського діяча Олександра Бригинця щодо редакційної політики видання. Також в. о. головного редактора газети Роман Костриця проігнорував засідання Київської міської ради 22 січня, на якому звітували керівники комунальних ЗМІ, засновником яких є Київрада.

 

Коли депутати Київради почали виявляти інтерес до діяльності «Вечірнього Києва», редакція муніципальної газети поширила відкрите звернення від імені колективу до київського міського голови Віталія Кличка, у якому заявила про наміри роздержавитися та попросила міську владу про підтримку.

 

26 січня постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами прийняла рішення рекомендувати київському міському голові Віталію Кличку негайно звільнити в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Кострицю, який обіймає цю посаду з 2007 року, коли його призначив своїм розпорядженням тодішній міський голова Леонід Черновецький.

 

Також постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами підтримала проект рішення Київської міської ради щодо призначення на конкурсних засадах керівників засобів масової інформації Київської міської ради. За словами секретаря комісії Рени Назарової, протягом тривалого часу київські комунальні медіа не мають належним чином затверджених керівників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3920
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
киянин
3370 дн. тому
В тому-то і справа, що у сайта є українська версія http://eveningkiev.com/ua. Пане Бригинець, будьте уважнішим!
мнение
3370 дн. тому
депутан баРЫГинец пусть лучше расскажет: как там поживает столь важный, отжатый им и сворой хулиганов Гостинный Двор. Уже развалился под "нужного" Бригинцу застройщика (потому как реконструкция с сохранением исторического вида здания и собственно и исторического предназначения Двора чем-то не устроила)? Что там планируют возвести вместо? Такое же многоэтажное уродливое уборище, как и на Кловской?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду