Редакція «Вечірнього Києва» заявляє про тиск і називає заяви Павла Бригинця безвідповідальними

Редакція «Вечірнього Києва» заявляє про тиск і називає заяви Павла Бригинця безвідповідальними

5 Лютого 2015
4699
5 Лютого 2015
17:10

Редакція «Вечірнього Києва» заявляє про тиск і називає заяви Павла Бригинця безвідповідальними

4699
Редакція «Вечірнього Києва» заявляє про тиск і називає заяви Павла Бригинця безвідповідальними
Редакція «Вечірнього Києва» заявляє про тиск і називає заяви Павла Бригинця безвідповідальними

Редакція муніципальної газети «Вечірній Київ» виступила із заявою про тиск з боку окремих депутатів Київської міської ради, зокрема секретаря комісії Київради з культури і туризму Павла Бригинця. Заява оприлюднена на сайті видання.

 

«Останнім часом на редакцію газети "Вечірній Київ" почастішали нападки з боку окремих столичних депутатів, зокрема, секретаря комісії Київради з культури і туризму Павла Бригинця, щодо нібито ненадання комунальним підприємством "Редакція газети "Вечірній Київ" звітів щодо фінансово-господарської діяльності. У зв'язку з цим заявляємо наступне. Від комунального підприємства "Редакція газети "Вечірній Київ" звіти отримують щомісяця: Державна податкова інспекція у Подільському районі м. Києва;  Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності м. Києва; Головне управління статистики Києва; Департамент суспільних комунікацій КМДА; Головне управління державної казначейської служби України у м. Києві; Департамент економіки та інвестицій КМДА», - йдеться у заяві редакції «Вечірнього Києва».

 

Також, за інформацією редакції, звіти отримують щоквартально:  Державна податкова інспекція у Подільському районі Києва; Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Києва; Головне управління статистики Києва; Державна фінансова інспекція в Києві; Департамент комунальної власності КМДА; Головне управління державної казначейської служби України у Києві; Департамент суспільних комунікацій КМДА. Крім того, раз на півроку проходять балансові комісії в КМДА, де КмП «Редакція газети «Вечірній Київ» надає повний звіт щодо фінансово-господарської діяльності. Всі звіти підприємство надає на депутатські запити, стверджують у «Вечірньому Києві».

 

Редакція друкує список депутатів Київради VII скликання, яким були надані звіти на депутатський запит, та список комісій і департаментів, які  нібито вимагали у неї звітів про діяльність, і звертає увагу, що секретар комісії з питань культури та туризму Павло Бригинець з депутатським запитом до КмП «Редакція газети «Вечірній Київ» не звертався.

 

«На думку колективу "Вечірнього Києва", Павло Бригинець просто обманює киян стосовно того, що газета перейшла на російську мову. Секретар комісії з культури або ніколи не відкривав наше видання, або не відрізняє російську мову від української, або не вміє читати. У всіх своїх заявах Бригинець посилається на звернення киян, хоча на комісіях з культури і туризму фігурує тільки одне звернення від киян щодо "Вечірки", причому підписане старшим братом Павла Бригинця - Олександром, у якого давній конфлікт із редакцією. Просимо журналістів з обережністю ставитися до повідомлень братів Бригинець, які давно відомі своїми безвідповідальними і нічим не підтвердженими заявами», - йдеться у заяві.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до Павла Бригинця.

 

Раніше, видання «Вечірній Київ» заявило про «кампанію цькування» з боку окремих депутатів Київради та має наміри подати до суду на депутатів.

 

Нагадаємо, що в січні представники «Вечірнього Києва» проігнорували засідання постійних комісій Київради з питань культури і туризму та з питань інформаційної політики та реклами, які планували розглянути звіти про діяльність газети «Вечірній Київ» і звернення громадського діяча Олександра Бригинця щодо редакційної політики видання. Також в. о. головного редактора газети Роман Костриця проігнорував засідання Київської міської ради 22 січня, на якому звітували керівники комунальних ЗМІ, засновником яких є Київрада.

 

Коли депутати Київради почали виявляти інтерес до діяльності «Вечірнього Києва», редакція муніципальної газети поширила відкрите звернення від імені колективу до київського міського голови Віталія Кличка, у якому заявила про наміри роздержавитися та попросила міську владу про підтримку.

 

26 січня постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами прийняла рішення рекомендувати київському міському голові Віталію Кличку негайно звільнити в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Кострицю, який обіймає цю посаду з 2007 року, коли його призначив своїм розпорядженням тодішній міський голова Леонід Черновецький.

 

Також постійна комісія Київради з питань інформаційної політики та реклами підтримала проект рішення Київської міської ради щодо призначення на конкурсних засадах керівників засобів масової інформації Київської міської ради. За словами секретаря комісії Рени Назарової, протягом тривалого часу київські комунальні медіа не мають належним чином затверджених керівників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду