Сьогодні в Києві активісти пікетували місця роздачі газети «Вести» біля п’яти станцій метро

Сьогодні в Києві активісти пікетували місця роздачі газети «Вести» біля п’яти станцій метро

27 Січня 2015
4373
27 Січня 2015
18:34

Сьогодні в Києві активісти пікетували місця роздачі газети «Вести» біля п’яти станцій метро

4373
Сьогодні в Києві активісти пікетували місця роздачі газети «Вести» біля п’яти станцій метро
Сьогодні в Києві активісти пікетували місця роздачі газети «Вести» біля п’яти станцій метро

Вранці 27 січня київські активісти пікетували місця роздачі безкоштовної щоденної газети «Вести», що видається ТОВ «Вісті Мас-Медіа» («Медіа інвест груп»), яке очолює Ігор Гужва, поблизу декількох станцій метро у столиці. Про це вони повідомили на своїй сторінці своєї ініціативи у Facebook.

 

Зокрема пікети відбулися біля станцій метро «Берестейська», «Святошин», «Житомирська», «Дарниця», «Героїв Дніпра».

 

«Друзі, ми маємо пояснити киянам, що читати газету "Вести" ганебно після ось таких публікацій:«Трагедия под Волновахой требует тщательного и непредвзятого расследования». Тому ми виходимо до станцій метра з отакими плакатами і тримаємо їх, поки газета буде роздаватися. Кияни повинні знати правду!», - йдеться в повідомленні спільноти.

 

Одним із учасників акції став викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Артем Захарченко.

 

Він розповів, що плакат для акції «Кривава путінська пропаганда «Вести»» намалював дизайнер Ілля Стронговський. «Такий простий плакат дієвий тим, що у людей виникає асоціація, він легко запамятовується і зрозумілий усім. Тому метод такого пікету буде найбільш ефективним. Реакція людей - дуже різна. Головне, що вони не залишаються байдужими. Хтось просто круглі очі робить, хтось висловлює підтримку, хтось каже, що ворога треба знати в обличчя і бере газету. В перший раз навіть один перехожий хотів вихопити пачку газет і вкинути в калюжу. Ну і сперечаються, звичайно», - коментує активіст.

 

Пан Захарченко також зазначив, що маркетинг «Вестей» працює добре, роздатчики газет усміхаються, кажуть перехожим приємні побажання. «З цим важко боротися, люди ставляться до цього з симпатією і не розуміють, що зміст газети не відповідний», - зазначив він.

 

Нагадаємо, перша акція з організації громадських пікетів місць розповсюдження відбулася 20 січня.

 

27 червня минулого року активіст, блогер, а нині народний депутат Ігор Луценко розпочав акцію під стінами головного офісу газети «Вести» у Києві, яка повинна була  «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди».  

 

Активісти стверджують, що газета «Вести» була створена восени минулого року за фінансової підтримки олігарха Сергія Курченка і сина колишнього президента Олександра Януковича. За їх словами, під час подій на Євромайдані газета «відзначилася постійними безпідставними наклепами на учасників протесту, відійшла від принципів об'єктивної журналістики і стала щоденним рупором режиму Януковича». Ініціатор акції Ігор Луценко був впевнений, що активісти мають право вимагати у влади заборони діяльності антиукраїнських ЗМІ.

 

Минулого року у видавця газети «Вести» ТОВ «Інновація і рішення» змінився власник. Замість Андрія Кошевого ним стала кіпрська компанія IG Media Ltd («АйДжи Медіа Лтд») з міста Нікосія. А розмір статутного фонду компанії збільшився з 19 млн до 40 млн грн. Відповідні дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4373
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду