Ландік заявив, що в.о. керівника Луганської ОДТРК обслуговував сепаратистів і називав українців фашистами

Ландік заявив, що в.о. керівника Луганської ОДТРК обслуговував сепаратистів і називав українців фашистами

27 Січня 2015
5962
27 Січня 2015
16:54

Ландік заявив, що в.о. керівника Луганської ОДТРК обслуговував сепаратистів і називав українців фашистами

5962
Ландік заявив, що в.о. керівника Луганської ОДТРК обслуговував сепаратистів і називав українців фашистами
Ландік заявив, що в.о. керівника Луганської ОДТРК обслуговував сепаратистів і називав українців фашистами

Один з засновників Луганської НТРК «Ірта» Володимир Ландік заявив, що Віталій Гаркуша, який нині виконує обов'язки керівника Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК), підтримував сепаратистів та в ефірі державного каналу називав українців фашистами. Про це пан Ландік сказав в ефірі програми «Нічний телеекспрес» на «Еспресо TV» 19 січня.

 

Нагадаємо, наказом Держкомтелерадіо від 4 грудня 2014 року з 8 грудня на першого заступника генерального директора ОДТРК Віталія Гаркушу були покладені обов'язки генерального директора ДО «Луганська ОДТРК». Цим же наказом колишнього генерального директора Луганської ОДТРК Родіона Мірошника звільнили з посади за власним бажанням. У грудні стало відомо, що колишній гендиректор Луганської ОДТРК Родіон Мірошник призначений заступником керівника терористів «ЛНР» Ігоря Плотницького.

 

«Він (Віталій Гаркуша. - ТК) вів передачу і інакше як «фашистами» та «хунтою» Яценюка і президента не називав». "Всі українці - хунта, фашисти", - говорив він, коли нас захоплювали і була ще українська влада», - зазначив пан Ландік.

 

За інформацією Інституту масової інформації (ІМІ), призначенням Віталія Гаркуші незадоволені і в Луганській облдержадміністрації (ОДА). Минулого тижня це питання підіймали на зустрічі нардепів Єгора Соболєва, Семена Семенченка, відомого блогера та члена Громадської ради з питань люстрації при Мінюсті Сергія Іванова з активістами у Сєверодонецьку (Луганська область), що нині став центром регіону під контролем української влади. Пан Іванов заявив, що контролює це питання і висловив впевненість, що Віталій Гаркуша очолює Луганську ОДТРК тимчасово. Такі ж сподівання, за інформацією ІМІ, є і в Луганській ОДА.

 

«Детектор медіа» звернулася за коментарем щодо призначення Віталія Гаркуші до Державного комітету телебачення та радіомовлення.

 

«Існує процедура призначення і її порушення - це порушення закону. До призначення нового директора його обов'язки виконує заступник. Якщо буде доведено, що Віталій Гаркуша висловлювався в такий спосіб та підтримував сепаратистів, то очевидно, що така людина не буде працювати на цій посаді, ми негайно вживемо заходів. Тоді ним займатимуться слідчі органи», - зазначив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Наразі Луганської ОДТРК ще не мовить, оновлюються тільки новини на сайті «ЛОТ». За повідомленням ІМІ, на частотах ОДТРК йде мовлення НТРК «Ірта», яка показує власний контент та ретранслює програми деяких українських телеканалів.

 

«Ми зараз ведемо роботу у напрямку відновлення повноцінного ефіру і Луганської, і Донецької ОДТРК, але ще конкретних термінів немає», - повідомив «Детектор медіа» пан Червак.

 

Нагадаємо, 12 січня колектив Луганської обласної державної телерадіокомпанії (Луганська ОДТРК, телеканал «ЛОТ») звернувся до жителів Луганської області із повідомленням про поверненням в ефір у 2015 році з міста Сєвєродонецька (Луганська область), що контролюється українською владою.

 

23 січня про Віталія Гаркушу також згадували на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Представник Українського кризового медіа-центру Тетяна Попова заявила, що представник Нацради в Луганській області Андрій Прівальцев рекомендував на посаду директора Луганської ОДТРК кума колишнього керівника ОДТРК Родіона Мірошника: «Людина намагалася чинити тиск, намагаючись влаштувати туди кума Мірошника, який зараз у нас міністр інформації ЛНР, і людина бере участь у цій спільній схемі». Згодом відповідальний секретар Нацради Катерина Котенко уточнила, що йдеться про Віталія Гаркушу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5962
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду