«Укркінохроніка» хоче з інвестором «Зодча діадема» побудувати у Києві кіномістечко

«Укркінохроніка» хоче з інвестором «Зодча діадема» побудувати у Києві кіномістечко

14 Січня 2015
6777
14 Січня 2015
13:29

«Укркінохроніка» хоче з інвестором «Зодча діадема» побудувати у Києві кіномістечко

6777
Комісія Київради підтримала проект, але без дозволу на будівництво житлових будинків
«Укркінохроніка» хоче з інвестором «Зодча діадема» побудувати у Києві кіномістечко
«Укркінохроніка» хоче з інвестором «Зодча діадема» побудувати у Києві кіномістечко

Державне підприємство «Українська студія хронікально-документальних фільмів» («Укркінохроніка») хоче із залученням інвестора ПрАТ «Зодча діадема» побудувати на території кіностудії кіномістечко, щоб займатися кіновиробництвом і кінотуризмом. Комісія Київради з питань культури і туризму погодила проект рішення Київради про надання дозволу на розроблення проекту землевідводу для будівництва кінознімальних корпусів без житлових будинків.

 

Комісія Київради з питань культури і туризму на своєму засіданні 14 січня розглядала проект рішення Київради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки державному підприємству «Українська студія хронікально-документальних фільмів» на вул. Щорса, 18 у Печерському районі м. Києва для експлуатації, обслуговування реконструкції існуючих споруд та будівництва кінознімальних корпусів та житлових будинків.

 

Як розповіла директор «Укркінохроніки» Наталія Шевчук, будівлі кіностудії зведені ще 1939 року. Водночас це єдина кіностудія, яка не має знімальних павільйонів. «Зараз на земельній ділянці знаходяться студійні склади, гаражі», - розповіла вона.

 

Наталія Шевчук повідомила, що з інвесторами обговорено проект реконструкції студії та планується замість житлового будинку, як передбачав первинний проект, побудувати три окремі будівлі висотою два-три поверхи, які матимуть цільове кінопризначення. Перша будівля - це знімальний павільйон, у якому також будуть розташовані монтажний, гримерний, реквізиторський, костюмерний цехи, а на другому поверсі - номери для поселення знімальних груп та акторів. Другий комплекс матиме розважальне призначення, там будуть розміщені кінозали, зали, де показуватимуть відвідувачам, як знімається кіно, знімальні атракціони, де відвідувачі зможуть відзняти власний фільм, фотопавільйони, центр дитячої творчості, акторська школа, танцювальні павільйони. Третя будівля - учбовий комплекс для кінофакультету, у якому будуть розташовані кінолаборатарія, навчальний кінозал і звуковий цех.

 

«Якщо наш проект буде успішним, то так само ми зможемо на нашому прикладі зробити проекти реконструкції кіностудії імені Довженка та Київнаукфільму на вулиці Кіото (Національної кінематики України. - ТК)», - додала Наталія Шевчук.

 

На запитання депутатів Київради, хто є інвестором проекту, вона повідомила: «Інвестор - це приватне акціонерне товариство «Зодча діадема». Директор - український, кошти - європейські». За даними єдиного державного реєстру, керівником ПрАТ «Зодча діадема» є Євген Медведєв, компанія займається будівництвом, купівлею та продажем нерухомості. За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (SMIDA), власниками понад 10% акцій товариства є кіпрська компанія I.L.Investments4life (20%), ТОВ «Компанія з управління активами "Бі-Ел-Ар"» (50%).

 

На запитання депутатів, що є привабливим для інвестора в проекті, пані Шевчук повідомила: «Є два варіанти інвестування. Якщо житловий будинок - то це швидке повернення інвестицій, але ми відмовилися від цієї історії. Тому це кінобізнес. Це розвиток кіногалузі, кінобізнесу».

 

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Валентин Мондриївський наголосив: головне - щоб не змінювалося цільове призначення земельної ділянки.

 

Присутні на засіданні комісії представники громадськості висловили застереження, що в проекті рішення Київради йдеться про будівництво, в тому числі, житлових будинків. «Кіностудія Довженка теж була привабливим інвестиційним проектом, де все завершилося кількома житловими будинками», - нагадали вони.

 

«Саме тому ми не змінюємо цільове призначення і відмовилися від проекту будівництва житлових будинків. Я пропоную внести зміни до нашого клопотання і виключити житловий будинок, щоб не було питань», - відповіла Наталія Шевчук.

 

Голова комісії Валентин Мондриївський поставив на голосування розгляд проекту рішення Київради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо земле відводу за виключенням з проекту згадки про житлові будинки. Всі троє членів комісії підтримали цей проект рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6777
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду