Стець заявив, що піде з поста міністра інформаційної політики у «мирний час»

Стець заявив, що піде з поста міністра інформаційної політики у «мирний час»

16 Грудня 2014
6405
16 Грудня 2014
09:19

Стець заявив, що піде з поста міністра інформаційної політики у «мирний час»

6405
Стець заявив, що піде з поста міністра інформаційної політики у «мирний час»
Стець заявив, що піде з поста міністра інформаційної політики у «мирний час»

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що піде у відставку з свого поста «у мирний час». Про це урядовець сказав під час круглого столу ввечері 15 грудня, повідомляє «Українська правда».

 

Очільник Мінінформації вкотре заявив, що новостворене відомство потрібне лише на час військового конфлікту в Україні.

 

«У мирний час це міністерство не є потрібним. У тому випадку я подам у відставку, і буду першим, хто говоритиме, що міністерство непотрібне», - сказав Юрій Стець.

 

Водночас він не сказав умов, за яких почне діяти його визначення «мирний час» і на яких умовах розпочнеться ліквідації міністерства.

 

Нагадаємо, вперше про те, що міністерство інформаційної політики (МІП) функціонуватиме тільки у час ведення військових дій на території України, новопризначений міністр Юрій Стець заявив в інтерв'ю «Детектор медіа» 5 грудня.

 

«Це міністерство було запропоновано як кальку міністерств, які були у Великобританії, США, Франції під час воєнних дій. Я вважаю, що це МІП потрібне тільки на час військової агресії, а після її закінчення воно нам не потрібне. За цей час можна схвалити і запровадити концепцію інформаційної безпеки, налагодити внутрішні комунікації між усіма органами влади. Коли військова агресія зійде нанівець, не буде сенсу в цьому міністерстві», - зазначив міністр.

 

Нагадаємо,  виконавчий директор Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк вважає, що в новому проекті «Положення про Міністерство інформаційної політики» не вказані умови для його ліквідації, незважаючи на те, що міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що його міністерство функціонуватиме тільки на час ведення військових дій на території України.

 

«По документу є прив'язка до захисту інформаційних прав громадян на території тимчасово окупованій і на території проведення АТО. Питання, чи закінчить свої повноваження "Мінстець", коли не буде конфлікту, бо в положеннях не прописані умови ліквідації міністерства - тобто те, що вони казали, що Міністерство тимчасове, на час конфлікту - прямої вказівки на це немає», - зауважила Оксана Романюк.

 

10 грудня міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що його міністерство буде створене тільки після того, як принципи його роботи будуть опрацьовані зі всіма зацікавленими громадськими організаціями, юристами, суспільством, європейськими партнерами і Кабінетом Міністрів України. Пан Стець також заявив, що його кабінет буде розташований у Слов'янську (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6405
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду