Стець підтвердив, що на базі БТБ створюватиметься канал іномовлення

Стець підтвердив, що на базі БТБ створюватиметься канал іномовлення

11 Грудня 2014
7062
11 Грудня 2014
09:19

Стець підтвердив, що на базі БТБ створюватиметься канал іномовлення

7062
Стець підтвердив, що на базі БТБ створюватиметься канал іномовлення
Стець підтвердив, що на базі БТБ створюватиметься канал іномовлення

На технічній базі телеканалу БТБ, який належить Національному банку України (НБУ), повинно бути створено канал іномовлення. Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив в ефірі Першого національного, передає «Укрінформ».

 

Міністр нагадав, що з 1 січня 2015 року НБУ припиняє фінансування телеканалу БТБ як непрофільного активу.

 

«Із 1 січня припиняється фінансування БТБ, оскільки це просто дурість мати Національному банку власний телеканал... Я вам скажу, що саме на цій технічній базі повинно створюватись якісне іномовлення», - сказав Юрій Стець.

 

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що Нацбанк має намір позбутися непрофільних активів, зокрема - телеканалу БТБ. За її словами витрати на канал склали 220 мільйонів гривень, тобто 70 мільйонів - щорічно.

 

Водночас, незважаючи на припинення фінансування, доля телеканалу залишається невирішеною. Генеральний директор БТБ Світлана Криворучко у коментарі «Детектор медіа» сказала, що Рада НБУ ще кілька місяців тому поінформувала, що фінансувати БТБ з 1 січня 2015 року не буде. «Нам уже кілька місяців говорили, що БТБ має стати частиною іномовлення. Але поки що жодних юридичних рішень з цього приводу немає. Тому доля нашого каналу незрозуміла. Наразі ми готові стати частиною іномовлення», - сказала Світлана Криворучко.

 

Раніше «Детектор медіа» повідомляла про плани влади створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, ТОВ «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine», який належить Національній телекомпанії України. Остання відповідно до закону про суспільне телебачення разом з Національною радіокомпанією України невдовзі має бути перетворена на Національну суспільну телерадіокомпанію України.

 

18 вересня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що до кінця року Нацбанк припинить фінансування БТБ, а майно каналу буде передано державному іномовнику. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду