Мустафа Джемілєв прагне створити телеканал для мовлення на анексований Крим

Мустафа Джемілєв прагне створити телеканал для мовлення на анексований Крим

28 Листопада 2014
5921
28 Листопада 2014
13:52

Мустафа Джемілєв прагне створити телеканал для мовлення на анексований Крим

5921
Мустафа Джемілєв прагне створити телеканал для мовлення на анексований Крим
Мустафа Джемілєв прагне створити телеканал для мовлення на анексований Крим

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв під час зустрічі з киянами і вимушеними переселенцями 24 листопада повідомив про плани створення телеканалу, який би міг мовити на анексований Росією Крим. Про це повідомляє видання Platfor.ma.

 

Мустафа Джемілєв повідомив, що у своїх перемовинах з канцлером Німеччини Ангелом Меркель, він висловив побоювання, що Крим стане замороженим конфліктом на кшталт Придністров'я, Карабаху, Осетії чи Абхазії. Крім лідер кримських татар також обговорював проблему Криму у Туреччині і з послом Саудівської Аравії.

 

За його словами, серед іншого йшлося про створення  інформаційної службу, в першу чергу, телеканалу, який би мовив на Крим, «тому що там йде справжнє зомбування людей».

 

«Вартість цього каналу, звичайно, не маленька, тому що реклами там не буде, а телевізійні канали, як правило, існують за рахунок реклами. Президент говорив, що поки що можна поставити завдання якомусь каналу, і, якщо у нас буде команда, ми можемо регулярно, годину або дві в день, скільки вистачить сил, мовити на Крим. У цьому напрямку і працюємо», - повідомив Мустафа Джемілєв.

 

Він також повідомив, що використає для мовлення на території Криму частину «Премії Солідарності», яку отримав у Польщі.

 

«Від премії, яку мені дали в Варшаві, з урахуванням витрат на Небесну сотню, залишилося близько півмільйона - в основному вони будуть кинуті на створення інформаційної мережі. У нас є мережа меджлісу кримсько-татарського народу, але не всі ці люди пишуть, не всі фахівці в галузі журналістики. Тому ми будемо на платній основі брати журналістів, і забезпечувати інформаційне покриття по всьому Криму, щоб тема Криму ніколи не сходила зі сторінок як української, так і світової преси», - сказав кримськотатарський лідер.

 

Нагадаємо, міністерство зв'язку і масових комунікацій Росії обіцяє не забороняти провайдерам кабельного телебачення в Криму транслювати українські телеканали. Він упевнений, що в Криму переважна кількість провайдерів поміняли пакети не через заборону на трансляцію українських телеканалів, а виходячи з того, що рейтинги російських каналів на півострові вищі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5921
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду