На «Первом канале» намагаються переконати, що малазійський «Боїнг» буцімто збив український винищувач

На «Первом канале» намагаються переконати, що малазійський «Боїнг» буцімто збив український винищувач

15 Листопада 2014
5481
15 Листопада 2014
15:59

На «Первом канале» намагаються переконати, що малазійський «Боїнг» буцімто збив український винищувач

5481
На «Первом канале» намагаються переконати, що малазійський «Боїнг» буцімто збив український винищувач
На «Первом канале» намагаються переконати, що малазійський «Боїнг» буцімто збив український винищувач

В ефірі «Первого каналу» продемонстрували супутниковий знімок, на якому нібито зображений обстріл винищувачем малайзійського «Боїнга», повідомляє «Українська правда»

 

«Докази» було наведено в програмі «Однако» Михайла Леонтьєва. Як він заявив, на знімках зображено нібито атаку на малайзійський «Боїнг 777», збитий бойовиками над Донеччиною у липні 2014 року. Налала цей знімок, за словами ведучого, іноземна організація «Російський союз інженерів».

 

Програмі також надав коментар «авіаексперт» з 20-річним досвідом, який, як стверджувалось, і надіслав знімок. За його версією, боїнг був збитий реактивним винищувачем. Спочатку екіпаж нібито обстріляли з гармати, потім в кабіну потрапила ракета «повітря-повітря», потім правий двигун і праве крило були пошкоджені ракетою з тепловою системою самонаведення.

 

Однак у соцмережах та на форумах цю версію піддали сумніву. адник глави МВС Антон Геращенко у своєму Фейсбуці зазначив: «Мій товариш.... розкрив чергову провокацію російських ЗМІ з викривлення реальності. На цей раз російській публіці вирішили навісити лапшу на вуха про те, що майлазійскій Боїнг збив український винищувач і як доказ вирішили привести нібито супутниковий знімок з космосу. Але віри їм немає. Правда і логіка сильніше брехні та брехні». 

 

Так, користувач Фейсбук Шорр Кан зазначив: на знімку, оприлюдненоу в ефірі - не Боїнг-777-200ЕР.«Скоріш за все це один з Боїнгів-737. Для порівняння я взяв креслення Боїнга-777-200ЕР і наклав на знімок. Відмінності очевидні», - зазначив він.

 

Довжина літака на знімку становить приблизно 900 метрів.

«Висота, яка виходить для масштабу - з якої знято знімок - 85-90 кілометрів. Літак летить на висоті 11 кілометрів, і він 60 метрів довжини. На реальному знімку він повинен бути ну зовсім крихітних», - зазначає Шорр Кан. 

 

Напис «Малайзія» на реальному знімку борта МН-17 починається просто перед крилом і закінчується на середині крила. На фейку від росіян надпис закінчується перед крилом.

 

Окрім того користувачі мереж звертають увагу на темне «освітлення знімка» в той час, як сонце на висоті 11 км сяє постійно.


Нгадаємо, раніше російські ЗМІ подавали недостовірну інформацію щодо цієї катастрофи. Так,  журналіст «Первого канала» Олександр Євстігнєєв в ефірі озвучив лише версію бойовиків про те, що «Боїнг» збив український літак. Російський канал LifeNews змінював новини для виправдання терористів, які збили пасажирській літак.

 

Авіакатастрофа сталася 17 липня поблизу Тореза на Донеччині. Розслідування ведуть голландські фахівці. Як варіант, розглядається  обстріл лайнера ракетою або іншим літаком. За словами прокурора Фреда Вестербеке, найімовірніший сценарій - обстріл ракетою «земля - повітря».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.pravda.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5481
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду