Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 жовтня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 жовтня 2024 року

8 Жовтня 2024
231

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 жовтня 2024 року

231
Річниця нападу ХАМАСу на Ізраїль, безкомпромісне міжнародне право, воєнний бюджет Росії, Фіцо проти України в НАТО.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 жовтня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 жовтня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У блоці каналу «Freeдом» генерал армії України Микола Маломуж висловив думку, що Путін поставив перед своїми військами завдання до початку зими захопити Покровськ, а також провести низку наступальних операцій, зокрема на Харківщині та Запоріжжі.

Грузинський опозиціонер Дмитро Шашкін заявив, що керівна партія «Грузинська мрія» у відносинах зі стратегічними західними партнерами перейшла до мови відвертих особистих образ, тож була пройдена точка неповернення, після якої західні дипломати та політики відмовилися контактувати із Грузією.

Російський медійник Олексій Левченко назвав бюджет Росії на майбутній рік вже фактично наполовину воєнним: влада у Кремлі все глибше занурює країну у вирву військових витрат, з якої потім буде дуже важко виборсатися; на тлі колосальних виплат зростає інфляція; кредитування для населення стає надто дорогим.

Ізраїльський військовий експерт Марк Бабот оприлюднив статистику першого року війни проти ісламістів: 1689 ізраїльтян загинули, держава веде бойові дії ледь не на сім-вісім фронтів, Ізраїль бореться «по всьому кільцю». Попри страшний провал на рівні розвідки, уряду та армії 7 жовтня рік тому, військо змогло підвестися на ноги та продемонструвати дива на полі бою.

Народний депутат, голова комітету з міжнародних відносин та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко (фракція партії «Слуга народу») заперечив інформацію у медіа про те, що Україна обговорює варіант відмови від територій в обмін на гарантії безпеки чи навіть можливий вступ до НАТО. Усі чудово розуміють, що йдеться про долю не лише України, але й всього міжнародного права. Жодних компромісів щодо нього бути не може, умиротворення агресора не може призвести до завершення війни, наголосив Мережко.

У блоці каналу «Інтер» речник комендатури ЗСУ у Суджі Олексій Дмитрашковський розповів, що на підконтрольній України території Курської області перебувають кілька тисяч осіб, здебільшого похилого віку, є діти. У кожному населеному пункті призначено старосту із місцевих, який повідомляє про потреби цього села чи міста. Медичну допомогу забезпечують ЗСУ, тоді як за продуктові набори відповідає Сумська обласна адміністрація.

Політичний коментатор Дмитро Левусь прокоментував заяви прем'єра Словаччини Роберта Фіцо щодо недопущення за час його урядування вступу України до НАТО: попри увесь вербальний радикалізм, країна продовжує співпрацювати з Києвом. Можливо, різка риторика про НАТО — це спроба показати Москві, мовляв, «ось який я жорсткий». Але поки Україна не має ні термінів, ні запрошення на вступ до НАТО, будь-які заяви окремих політиків не мають особливого сенсу, вважає Левусь.

Ізраїльський політолог Зєев Ханін сформулював три головних наслідки року війни проти ХАМАСу: по-перше, ізраїльтяни остаточно відкинули ілюзії про те, що з радикальними ісламістськими режимами можна якось домовитися, а не говорити лише з позиції сили. По-друге, відбулася зміна доктрини щодо Сектору Гази, політика відносно якого раніше враховувала інтереси населення (постачання води, забезпечення гуманітарних потреб), але виявилося, що «скільки вовка не годуй — все одно дивиться у ліс». По-третє, багатьох у суспільстві досі турбує тема того, хто винен у нездатності запобігти нападу 7 жовтня, і чому уряд упродовж року не виконує свої зобов'язання та не повертає громадян, яких утримують в заручниках.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
231
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду