Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 вересня 2024 року

17 Вересня 2024
117

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 вересня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
117
Росія в очікуванні виборів у США та успіхи армії України в Курській області.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 вересня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»,  «1+1». 

Віра Ястребова, виконавча директорка "Східної правозахисної групи",  говорила про ситуацію із навчанням українських дітей на тимчасово окупованих Росією територіях та долю дітей, яких росіяни викрали. Вона сказала, що рівень мілітаризації освіти постійно зростає. 

Андрій Закревський, заступник директора Асоціації енергетичних та продовольчих ресурсів України, розповідав про підвищення цін на бензин в Росії. Щоб зараз провести навчання із застосування ядерної зброї, росіяни витрачають чимало запасів палива, замість того, щоб пустити його на жнива. 

Повтори у блоці «FreeДом» цієї доби також були, медійники їх не маркували належним чином. 

Кандидат політичних наук, засновник громадської організації «Соціал-демократична платформа» Богдан Ференс обговорював вибори у Сполучених штатах Америки. Спікер вважає, що Кремль чекає зміну президента США, а тому рішення про участь у майбутньому другому Саміті миру когось із Росії залежатиме від результатів виборів. Він переконаний, що заходи у таких форматах дратують владу Росії. Але й проігнорувати його Росія не має, бо інакше покаже свою слабкість.

Журналіст і політолог, військовослужбовець Кирило Сазонов у блоці «Інтера» коментував прорив Сил оборони України у Курській області Росії, де наше військо продовжує наступ. Він говорить, що час від часу позиції українців і росіян міняються стрімко. Перевага українського війська у тому, що більшість офіцерів мають бойовий досвід, сказав Сазонов.

Дмитро Снєгіров у блоці «Інтера» нагадав, що Нідерланди вже дозволили українським Збройним силам бити із переданої ними зброї по території Росії. Спікер не виключає можливість передачі міжнародними партнерами іншої зброї, яка може бити на відстань у 1 000 кілометрів. 


Інтерівці запросили до розмови росіянина, шеф-редактора The Insider Тимура Олевського. Він сказав, що серед полонених українською армією у Курській області росіян є багато російських строковиків, але є й офіцери, які знають важливі речі. Саме завдяки тому, що українці мають таких бранців, нам вдається обмінювати своїх військових.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
117
Теги:
Читайте також
24.09.2024 12:05
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
38
20.09.2024 14:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
128
19.09.2024 12:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
108
18.09.2024 12:09
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
115
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду