Медіа-центр „Кандидат” – корпункт передвиборчих процесів

11 Листопада 2003
1725
11 Листопада 2003
15:21

Медіа-центр „Кандидат” – корпункт передвиборчих процесів

1725
МЦК складається з TБ-продакшн студії, спеціалізованої WEB-сторінки та Майданчика, де проходитимуть прес-конференції політиків, потенційних кандидатів на посаду Президента, експертів.
Медіа-центр „Кандидат” – корпункт передвиборчих процесів
10 листопада відбулася презентація медіа-центру “Кандидат” - нового унікального інформаційного проекту міжнародної громадської організації “Інтерньюз Україна”.

Презентацію було проведено у формі ток-шоу, на якому соціологами і політологами обговорювалися майбутні можливі результати виборів.

Медіа-центр „Кандидат” створено за підтримки Міністерства закордонних справ та у справах співдружності Великобританії.

МЦК складається з TБ-продакшн студії, спеціалізованої WEB-сторінки та Майданчика, де проходитимуть прес-конференції політиків, потенційних кандидатів на посаду Президента, експертів.

На сайті медіа-центру будуть представлені: моніторінги відображення головних політичних подій на загальнонаціональних каналах, результати соціологічних досліджень щодо передвиборчих процесів, а також визначення політичних позицій кандидатів у президенти.

TV-продакшн студія готуватиме так звані „розшиті” випуски новин. Ігор Куляс, керівник відділу телебачення МЦК, зауважив: „Продукція МЦК відзначатиметься гнучкістю, це так званий “конструктор”, тобто окремо відео і текст. Ми будемо виробляти кілька видів продукції. Перше - це так звані відеопрофайли, умовно їх можна назвати „розшитими” сюжетами. Це не змонтований матеріал, а набір матеріалів, з яких можна скласти сюжет. Друге - сюжети з портретами політичних діячів. Також є „розшитий” вид тижневика. У майбутньому ми плануємо створити і повноцінний телетижневик.

Виготовлену продукцію ми будемо надсилати регіональним партнерам і користувачам безкоштовно. На сьогодні нашими партнерами є близько 30 регіональних теле- і радіокомпаній із Харкова, Запоріжжя, Тернополя, Одеси, Чернівців, Львова, Маріуполя та інших міст України. Ми продовжуємо вести переговори, думаю, їх буде набагато більше.

У Києві ведемо переговори з "Новим каналом", „Тонісом”, 5 каналом. Ми відкриті до співробітництва для всіх. Можливо, такі канали, як "1+1", "Інтер", Перший національний, ICTV, свого часу теж долучаться.”


За словами Куляса, роботу усіх відділів Медіа-центру можна назвати своєрідним відеоагентством з політичної тематики, чого в Україні досі не було.

Працівники Медіа-центру “Кандидат” виробили маніфест, у якому затверджено стандарти підготовки всіх, без винятку, інформаційних продуктів МЦК. За цим маніфестом визначено основні критерії, яких повинні дотримуватися журналісти у висвітленні передвиборних процесів. Серед принципів - оперативність, простота, повнота інформації, точність, достовірність, збалансованість, відмежування фактів від коментарів.

Шеф-редактор МЦК Олег Задоянчук запевнив: „У своїй роботі МЦК буде дотримуватися світових стандартів вироблення інформації. Регіональні компанії матимуть змогу замовляти нам матеріали про політичні події та відомості про кандидатів. Гадаю, що МЦК стане для регіональних телерадіокомпаній своєрідним корпунктом щодо передвиборчих процесів”.

Організатори Медіа-центру визначають мету своєї роботи у тому, щоб допомогти ЗМІ надавати правдиву і оперативну інформацію про хід передвиборчих процесів усім верствам населення.

Адже, як зазначають соціологи, цього року стало більш відчутним падіння рівня довіри населення не тільки до політиків, а і до ЗМІ. „Порівняно з початком незалежності України,- зазначив під час презентації МКЦ „Кандидат” Анатолій Гриценко, президент УЦЕПД ім. Разумкова, - немає зараз високої довіри до медіа, вона дискредитована більшістю телеканалів. У той же час, оскільки для основної маси населення головним джерелом отримання інформації є телебачення, а саме телебачення має значний вплив на виборців, від журналістів залежатиме дуже багато у передвиборній боротьбі.”

А заступник голови місії Королівства Великобританії в Україні пан Дональд МакЛарен зазначив: “Якщо виборець не поінформований, його право вибору не зреалізоване”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1725
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду