"Невыносимая тупость бытия" Віктора Медведчука

1 Квітня 2004
838
1 Квітня 2004
17:43

"Невыносимая тупость бытия" Віктора Медведчука

838
Якби Сорос не мав жодного стосунку до Міжнародного фонду "Відродження", йому все одно варто було б приїхати в Україну саме зараз – напередодні виборчої кампанії. Якби Сорос не мав жодного стосунку до Міжнародного фонду "Відродження", йому все одно варто було б приїхати в Україну саме зараз – напередодні виборчої кампанії, власне, напередодні кінця кучмократії. Приїхати для того, щоб отримати добрячу порцію брутальностей, вульгарностей, погроз, образ etc.
"Невыносимая тупость бытия" Віктора Медведчука
Ні у кого не має бути сумнівів, що антисоросівську вакханалію замовив особисто Леонід Кучма. Ні у кого немає сумнівів, що це замовлення (як і всі попередні – починаючи від убивства Гії Гонгадзе) були виконані "с толком, с чувством, с расстановкой".

І, нарешті, ні у кого не має бути підстав не вірити внутрішньому відчуттю, яке покладає відповідальність на продюсування цієї дикої кампанії главу АП Віктора В. Медведчука.

Тетяна Коробова могла б у цьому місті написати – "народ, я фігєю!"

Ні, народ, справді, я теж "фігєю". І чим далі – тим більше. Дивуюсь надзвичайній, абсолютній, повній, категоричній відсутності у Медведчука почуття міри й смаку.

Самі подумайте, гамселити, ґвалтувати, пресувати всіляких мажоритарних гапочок, гавришів та інших гаврошів українського парламентаризму – це одне. А влаштувати медійну обструкцію Соросові зусиллями штатних "лайнометів" і по суті зірвати міжнародні конференції з правозахисної тематики – трохи інше.

Кажуть, Надзвичайні та Повноважні посли соціал-демократичної Швеції та соціал-демократичної Великої Британії були в шоці від побаченого.

У них, маю надію, буде нагода розповісти в Соцінтерні про ukrainian reality show: ведмідь-шатун, який теж називає себе "соціал-демократом (о)", прокидається від зимової сплячки і демонструє свої проросійські ікли... (читай: обличчя "сильної як ніколи" влади).

Колись приятель розповідав про стареньку єврейську бабусю, яка не надто розбираючись у політиці, слухала програму "Время" й постійно перепитувала онуків – "А это НАМ хорошо или это НАМ плохо?"

Отже. Кому від "мочилова" Сороса добре?

Передусім, добре президентові Кучмі, який руками і коштом Медведчука, дав чергові реальні, а не фальшиві сигнали світові щодо рівня своїх прагнень і цінностей.

Прикметно, що саме того дня, коли пацани з "Братства" кинули майонезний виклик глобалізму в особі Сороса, Людміла Ніколаєвна Кучма продемонструвала своє уявлення про перспективи України – російською мовою щось на кшталт – "Не знаю как кто, а я давно живу в Европе". Так-так, ви в Європі, а ми всі... готуємось до Всеукраїнського громадянського форуму!

Добре канцеляристу Медведчукові, який вкотре довів, що здатний бути корисним не тільки в просуванні тіпа політреформи, а й у виконанні чіста канкрєтних спецоперацій. Наприклад, костюм зіпсувати, в борщ плюнути…

Добре Соросові, бо він як людинолюб (це і є "філантроп") і благодійник у Києві переконався, що він абсолютно правильно робив, вкладаючи особисті гроші у перевиховання "совка" – homo sovieticus vulgaris – на нормальну людину.

І, звичайно, дуже добре – просто найкраще за інших, має бути Віктору Пінчуку. Мільйонер і теж меценат єдиним з українських олігархів зміг запропонувати ідею, яка не могла не сподобатись Соросу.

Він по суті увійшов у долю – у фінансуванні одного з проектів Міжнародного фонду "Відродження". Ця інвестиція президентського зятя показова не сумою вкладених грошей, але й тим, що він не став грати у гру свого тестя, президента Леоніда Кучми, і зміг встановити "канал зв’язку" із Соросом, власне, між впливовими фінансовими колами на Заході та найближчим оточенням нинішнього президента.

У той час як глава АП остаточно став членом найнижчої касти "нерукоподаваемых".

Але тут є ще одна правда. Талантом Медведчука і Пінчука Кучма вчергове зіграв виставу "добрий слідчий – злий слідчий". Гарант знову засвідчив, що він добре вміє розкладати "яйця" у різні кошики.

Його головний внутрішньополітичний інтерес – реалізація т.зв. "конституційної реформи" – над цим якраз і працює Медведчук. Чільний зовнішньополітичний інтерес – ввійти в історію "президентом-євроінтегратором" чи принаймні залишитись... виїзним.

Ну, і завдання-максимум – зберегти можливості для зростання сімейного бізнесу. Бо є що втрачати.

Для того, щоб стати малесенькою частинкою української історії, президенту Кучмі залишилося зовсім небагато – піти. Віддавшись волі провидіння, а не кризового менеджера.

Та й не забути у ближчі тижні, відразу після вирішального голосування по політреформі, відправити Віктора Медведчука у відставку. Привід може бути як формальний (приміром, бажанням заслуженого юриста України повернутись до законодавчої роботи), так і політичний.

Тим більше, що президент, "вперше почувши" від Сороса, про існування темників, обіцяв розібратися...

Щодо "брата" Дмитра. Прикро, бачити людину, яка все життя розповідає про національну революцію, інтригує "філософією смути", а насправді "промышляе" звичайнісіньким трамвайним хамством.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для УП
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
838
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду