Загальна характеристика сучасного телерадіоінформаційного простору України

17 Квітня 2003
681
17 Квітня 2003
14:39

Загальна характеристика сучасного телерадіоінформаційного простору України

681
Станом на квітень 2003 р. в Україні діє 856 телерадіокомпаній, у т. ч. 352 телекомпанії, 448 радіокомпаній. а) Станом на квітень 2003 р.
Загальна характеристика сучасного телерадіоінформаційного простору України
б) ефірних (теле- і радіокомпаній) 231, кабельних 250, проводових радіоредакцій 319, супутникове мовлення ведуть 20 ТРО, з них 17 мають ліцензію Національної ради.

в) загальний сумарний середньодобовий обсяг мовлення усіх телерадіокомпаній України складає 8420 годин, з них – 7600 годин припадає на місцеві ТРО. Щоб образно уявити цей обсяг, то за одну лише добу всі ТРО поширюють матеріалів стільки, скільки їх вміщує річна підшивка газети "Урядовий кур’єр".

г) з нині діючих ТРО 28 – державні (Національні теле- та радіокомпанії, 26 обласних (2 регіональних) телерадіокомпаній), що становить лише 3% від усіх ТРО:

- 340 (за рахунок проводового мовлення) – комунальні ТРО, т.то такі, засновниками чи співзасновниками яких є органи державної влади і місцевого самоврядування;

- всі інші (488) – це комерційні або приватні ТРО.

д) структурно і за поширенням мовлення на територію всі ТРО діляться на:

- загальнонаціональні

- телекомпаній – 3 (Національна телекомпанія України – 95% охоплення населення; незалежна телекорпорація "Інтер" – до 70%, "Студія1+1" – до 90%);

- до загальнонаціональних наближаються т.зв. мережеві ТРО, програми яких транслюються у більшості областей України: "Новий канал", СТБ, ICTV, ТЕТ,

- регіональні (обласного і міжобласного поширення).

- місцеві (міські та районні).

- Щодо радіокомпаній, то загальнонаціональною є лише Національна радіокомпанія України, яка веде мовлення по 3-х програмах на територію України і міжнародне мовлення 4 мовами.

14 радіокомпаній є регіональними (міжобласними).

Інші (а їх до 90%) – це радіостанції суто локального поширення програм – т.зв. FM-діапазону (наприклад, у Києві діє майже два десятка таких радіостанцій).

Читайте також:

Друковані засоби масової інформації в Україні – дані Держкомінформу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
І,ХОЛОДА
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
681
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду