НСЖУ за підтримки ОБСЄ проведе чотири семінари з онлайн-медіа для різних регіонів України

НСЖУ за підтримки ОБСЄ проведе чотири семінари з онлайн-медіа для різних регіонів України

29 Жовтня 2014
3330

НСЖУ за підтримки ОБСЄ проведе чотири семінари з онлайн-медіа для різних регіонів України

3330
НСЖУ за підтримки ОБСЄ проведе чотири семінари з онлайн-медіа для різних регіонів України
НСЖУ за підтримки ОБСЄ проведе чотири семінари з онлайн-медіа для різних регіонів України

Понад 100 журналістів регіональних та столичних ЗМІ візьмуть участь у семінарах з питань онлайн-медіа, які проведе Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Координатор проектів ОБСЄ в Україні у чотирьох регіонах.  Тренінги організовні у рамках проекту «Підтримка розвитку онлайн-журналістики» Координатора ОБСЄ в Україні і спрямовані на професіоналізацію журналістів та вдосконалення практичних навичок в онлайн-журналістиці, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Тренінги відбудуться протягом місяця у Львові (6-7 листопада), Києві (13-14 листопада), Одесі (20-21 листопада), Дніпропетровську (27-28 листопада).

 

Під час тренінгів розглядатимуться питання веб-аналітики, візуального контенту, соціальних медіа та цифрової безпеки. Серед тренерів - українські та міжнародні експерти.

 

Керівник програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна» Віталій Мороз навчатиме журналістів особливостям роботи з соціальними медіа. За його словами, 20-30% користувачів заходять на новинні сайти саме з соціальних мереж: для них не є традиційним відразу шукати новини на тому чи іншому ресурсі, тому й журналісти мають іти туди, де присутні споживачі інформації.

 

«Соціальні медіа для сучасного журналіста вже кілька років стали невід'ємною частиною повсякденної роботи. Але постає питання їх ефективного використання. Для цього потрібно зрозуміти поведінку користувачів соціальних мереж. Саме це і будемо розглядати під час навчання», - сказав Віталій Мороз.

 

Журналіст і фотограф Еміне Зіятдінова навчатиме учасників особливостям використання візуального контенту. Розглядатимється практика використання фото- та відеоматеріалу в історіях, в постах онлайн-медіа, питання, як комунікувати з аудиторією онлайн-медіа,  основні правила для створення мультимедійних історій та питання фото- і відеоетики. Також журналісти дізнаються, яка техніка допоможе найкраще зробити аудіовізуальну історію для сайту. Тренер даватиме актуальні рекомендації як для новинних оперативних сайтів, так і для більш тривалих онлайн-проектів.

 

«Зараз з'явилося багато нових сайтів, багато журналістів, які приходять працювати. Але вони мають досить мало знань, зокрема, в етичних питаннях візуалізації. Ми бачимо, що медіа в світі змінюються, тому важливо знати, як правильно використовувати фото- та відеоматеріали. Бо поведінка читача суттєво відрізняється, коли він читає газету чи переглядає сайт», - сказала Еміне Зіятдінова.

 

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, Спілка поруч із актуальними питаннями безпечної роботи журналістів в умовах підвищеного ризику, намагається не припиняти проекти, спрямовані на підвищення рівня кваліфікації колег. «Онлайн-журналістика стала вже невід'ємною складовою  сучасного медіа-простору, тому важливо, щоб і тут наші колеги працювали професійно. Завдяки тому, що тренінги буде проведено в чотирьох регіонах, в них зможуть взяти участь журналісти з усієїУкраїни, аджецеполегшуєпроцесдобирання на захід», - сказав Сергій Томіленко. 

 

Навчальний проект було розроблено з огляду на існуючі потреби медіа-спільноти і відповідно до зобов'язань ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, свободи переконань і вільного потоку інформації. Метою проекту є підвищення рівня знань української медіа-спільноти про практичні навички та етичні норми онлайн-журналістики.

 

Нагадаємо, більше про тренінги з онлайн-медіа у Львові (6-7 листопада), Києві (13-14 листопада), Одесі (20-21 листопада), Дніпропетровську (27-28 листопада) можна дізнатись в розділі «Анонси» на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду