«Журналістський взвод» Віктора Ожогіна повертається в зону АТО – Держкомтелерадіо просить підтримати

«Журналістський взвод» Віктора Ожогіна повертається в зону АТО – Держкомтелерадіо просить підтримати

28 Жовтня 2014
3183

«Журналістський взвод» Віктора Ожогіна повертається в зону АТО – Держкомтелерадіо просить підтримати

3183
«Журналістський взвод» Віктора Ожогіна повертається в зону АТО – Держкомтелерадіо просить підтримати
«Журналістський взвод» Віктора Ожогіна повертається в зону АТО – Держкомтелерадіо просить підтримати

Журналіст з Дніпропетровська, колишній генеральний директор Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) Віктор Ожогін - один з небагатьох журналістів, який добровольцем, із зброєю в руках пішов захищати Україну від російської військової агресії. Його «журналістському взводу», що вже побував на передовій, наразі необхідна підтримка колег-журналістів, зазначає директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак у своєму зверненні до ЗМІ, яке також отримала «Детектор медіа».

 

Мешканець Дніпропетровська, етнічний росіянин, батько якого похований у Луганську, Віктор Ожогін, за його словами, був «викинутий з професії» після приходу до влади Віктора Януковича.

 

«Я пройшов шлях від редактора до директора телерадіокомпанії. У 2009 році став генеральним директором. Після приходу до влади Віктора Януковича мене звільнили. За те, що за два дні до виборів двічі пустив в ефір документальний фільм "Кримінальна окупація". Ми стали єдиним державним каналом, який зважився показати історію приходу Януковича до влади. Ті, хто бачив цей фільм, вже точно ніколи не голосуватимуть за Партію регіонів. Після першого показу фільму мене викликав на килим керівник обласного штабу Партії регіонів. Він запропонував мені три варіанти виходу з ситуації, заявивши: "Бери гроші - 50 тисяч доларів і не показуй другу частину, при цьому залишаючись на своїй посаді. Можемо залишити тебе замом, якщо будеш добре поводитися. Якщо ж відмовишся від наших умов, будеш сидіти в тюрмі"», - розказав пан Ожогін в інтерв'ю газеті «Факти».

 

У 56 років Віктор Ожогін став командиром взводу Національної гвардії. «Він є беззаперечним патріотом України, який не відокремлює свою власну долю від долі нашої країни», - зазначає Богдан Червак.

 

«Я вже прожив життя. Служив на флоті, пройшов військову кафедру університету, маю хорошу фізичну підготовку. Люблю свою країну і не хочу її втратити. У мене дві дочки, а якби був син, він служив би разом зі мною. Я ж росіянин, народився у Воронезькій області. Мама живе під Москвою, сестра і всі родичі - в Росії. З ними ми тепер не спілкуємося, вони не розуміють мене і всього того, що зараз відбувається у нас в країні, та й у них теж. До 14 років я жив в Росії, потім в Луганську, де закінчував школу. Там живуть майже всі мої друзі. Дуже сумно тому, що всі вони ходили на референдум, підтримували федералізацію, хотіли жити в Росії...Буквально днями говорив з однокласником. "Ну як ти міг піти воювати, ти ж російська людина?" - "Так, я росіянин, але 42 роки прожив в Україні. Тут народилися мої діти, тут я працював в журналістиці, поки мене не викинули з професії"», - пояснив Віктор Ожогін газеті «Факти» свій вибір.

 

З легкої руки колег взвод Віктора Ожогіна охрестили «журналістським». Військове спорядження для тридцяти бійців взводу, які родом з Дніпропетровської та Полтавської областей, купували на гроші журналістів - колишніх колег, однокурсників і просто не байдужих людей. Організаторами волонтерської допомоги стали дніпропетровська журналістка Лариса Токар та донька Віктора Ожогіна Анна. На гроші, зібрані волонтерами, закуплені бронежилети, каски, теплі речі для кожного бійця взводу, кровозупинні препарати, антибактеріальні препарати для очищення води, прибори нічного спостереження тощо, повідомляє пан Червак.

 

Протягом місяця «журналістський» взвод у складі батальйону Нацгвардії перебував в одній з найгарячіших точок Донбасу - між Маріуполем і Новоазовськом. Під час так званого «перемир'я», під артилерійським та мінометним вогнем бійці тримали оборону на ділянці приблизно чотири на чотири кілометри. На другий день обстрілів російські снаряди з установки «Град» знищили все майно гвардійців - каремати, спальники, медикаменти. «Згоріло все, крім нас і честі!», - сказав тоді Віктор Ожогін.

 

Наразі після короткої десятиденної відпустки «журналістський» взвод повертається до зони АТО.

 

Держкомтелерадіо закликає журналістів проявити солідарність та взяти під свою опіку «журналістський» взвод. «Допомогти нашим колегам, бійцям Нацгвардії захистити незалежність і соборність України - наш обов'язок. Гроші, які ви перекажете на рахунок Лариси Валентинівні Токар - картка "Приватбанку" 5457 0923 0329 2472, підуть на допомогу взводу та сотням пораненим бійцям АТО, які перебувають на лікуванні в Дніпропетровській 6-й міській лікарні», - закликає Богдан Червак.

 

Нагадаємо, група правозахисників і активістів «Євромайдан SOS» просить журналістів, які їдуть в зону АТО та у звільнені від терористів міста Донбасу, допомогти задокументувати порушення прав людини серед цивільного населення та військові злочини на сході України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3183
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
для журналистского взвода
3438 дн. тому
"...Після приходу до влади Віктора Януковича мене звільнили..."., говорит Ожогин. А на первом национальном после УХОДА ЯНУКОВИЧА пришла работать некая ПРЯДКО, фейсбушная писательница Азарова. Что изменилось? Куда катимся? ПРЕЗИДЕНТ страны знает, сколько таких людишек сидят в госструктурах и выжидают своего часа?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду