Польський канал: російського журналіста Свиридова видворено на вимогу Агенції  внутрішньої безпеки

Польський канал: російського журналіста Свиридова видворено на вимогу Агенції внутрішньої безпеки

25 Жовтня 2014
2729

Польський канал: російського журналіста Свиридова видворено на вимогу Агенції внутрішньої безпеки

2729
Польський канал: російського журналіста Свиридова видворено на вимогу Агенції  внутрішньої безпеки
Польський канал: російського журналіста Свиридова видворено на вимогу Агенції  внутрішньої безпеки

Влада Польщі позбавила акредитації позаштатного кореспондента міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня»  у Варшаві Леоніда Свиридова акредитації на вимогу Агенції  внутрішньої безпеки (ABW) країни. Про це з посиланням на польський новинний канал TVN24 повідомляє «Укрінформ».

 

Журналіст має залишити територію країни. 

 

«Підтверджуємо, що з 24 жовтня пан Леонід Свиридов втратив право використовувати посаду закордонного кореспондента, акредитованого при МЗС»,- повідомило польське зовнішньополітичне відомство.

 

У свою чергу речник ABW Мацєй Карчинський поінформував, що спецслужба вислала на МЗС подання у цій справі. «Воно є таємним і не можемо з цього приводу надавати будь-яку інформацію»,- констатував він.

 

Гендиректор інформагентства «Росія сьогодні» Дмітрій Кисельов раніше заявив, що вимагає офіційного пояснення від МЗС Польщі з цього приводу.


Як зазначає TVN24.pl, декілька років тому МЗС Чехії не продовжило акредитації в цій країні пану Свірідову, а чеські ЗМІ твердили, що він був російським шпигуном.

 

У Польщі поки що не коментують, чи пов'язане рішення щодо російського журналіста із затриманням на минулому тижні двох громадян РФ - офіцера збройних сил і юриста, які мали шпигувати на користь Росії.

 

Нагадаємо, офіційне повідомлення Міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі було вручено пану Свиридову в п'ятницю, 24 жовтня.  За словами кореспондента, його по телефону запросили в МЗС Польщі, де керівник прес-служби Міхал Саф'янік в присутності ще одного чиновника, який ніяк не представився, вручив йому документ.

 

«Детектор медіа» 

Фото з Facebook-сторінки Леоніда Свірідова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду