Екс-головреду сайту 0642.ua, що виїхала з окупованого Луганська до Старобільська, хулігани розбили вікно

Екс-головреду сайту 0642.ua, що виїхала з окупованого Луганська до Старобільська, хулігани розбили вікно

21 Жовтня 2014
2682

Екс-головреду сайту 0642.ua, що виїхала з окупованого Луганська до Старобільська, хулігани розбили вікно

2682
Екс-головреду сайту 0642.ua, що виїхала з окупованого Луганська до Старобільська, хулігани розбили вікно
Екс-головреду сайту 0642.ua, що виїхала з окупованого Луганська до Старобільська, хулігани розбили вікно

20 жовтня у місті Старобільськ (Луганська область) невідомі розбили вікно у будинку, який знімає журналістка, колишній головний редактор інтернет-видання 0642.ua Яна Осадча, що змушена була разом з сім'єю виїхати з окупованого сепаратистами Луганська. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

В момент, коли стався інцидент, в кімнаті нікого з мешканців не було, тому постраждалих немає. Яна Осадча викликала міліцію та власників будинку, у яких винаймає житло. Розпочато слідство.

 

Водночас постраждала не пов'язує інцидент зі своєю журналістською діяльністю і вважає це звичайним хуліганством. За її словами, що нещодавно у сусідньому будинку хулігани теж побили вікна. «Люди так розважаються», - зазначає журналістка.  

 

ІМІ інформує, що журналістка Яна Осадча підтримувала Євромайдан в Луганську і після переходу обласного центру під контроль збройних формувань так званої ЛНР вимушена була виїхати у Старобільск, який зараз утримують українські сили.

 

З араз журналістська робота Яни Осадчої пов'язана з луганським інтернет-виданням «Citynews». В Старобільську вона винаймає будинок, де окрім неї живе її мати та донька.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», восени 2013 року Яна Осадча, яка тоді обіймала посаду головного редактора  інтернет-видання  0642.ua, заявила, що депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів Арсен Клінчаєв погрожував їй, якщо вона не видалить з сайту статтю про нього.

 

Пан Клінчаєв сказав, що якщо редактор не видалить статтю, він наведе прокляття на її дочку. «Мене можна не любити. Але у мене є свої переконання. І я не маю наміру більше терпіти образ. Якщо ти не знімеш образливу статтю,  я прокляну  твою дитину. Я скоро їду на Кавказ. Там є людина, яка це може. Потім ти приповзеш до мене. Але буде пізно», - сказав, за словами Яни Осадчої, депутат під час зустрічі.

 

Стаття, яка не сподобалась чиновнику, повідомляє, що він став лідером ініціативної групи руху «Український вибір». У статті «Одіозний луганський регіонал Клінчаєв подався до Медведчука Росію-матінку захищати» також згадано про бійки депутата у парламенті, псування білбордів з Юлією Тимошенко та перешкоджання проведені акції «Вставай, Україно».

 

Нещодавно пан Клінчаєв, якого також звинувачують у сепаратизмі, знову мав конфлікт з журналісткою. 22 вересня на зупинці громадського транспорту в Печерському районі Києва він вдарив журналістку телеканалу ТВі Аллу Чиж.  Як раніше повідомляло МВС, за фактом побиття журналістки ТВі Алли Чиж луганським депутатом Аресеном Клінчаєвим було відкрито кримінальне провадження. Проте 10 жовтня Кримінальне провадження щодо конфлікту журналістки телеканалу TVi та депутата Луганської облради було закрито за відсутністю злочину.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду