На Буковині суд відмовив у позові проти журналістки громадського порталу Citizen Journal

На Буковині суд відмовив у позові проти журналістки громадського порталу Citizen Journal

8 Жовтня 2014
2729

На Буковині суд відмовив у позові проти журналістки громадського порталу Citizen Journal

2729
На Буковині суд відмовив у позові проти журналістки громадського порталу Citizen Journal
На Буковині суд відмовив у позові проти журналістки громадського порталу Citizen Journal

7 жовтня Сторожинецький районний суд Чернівецької області виніс рішення на користь журналістки громадського порталу Citizen Journal Галини Єремиці, відмовивши у позові Ігорю Бешевлі про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації. Про це повідомляє прес-служба Незалежної медіа профспілки України (НМПУ).

 

У квітні Буковинський громадський портал CitizenJournal опублікував статтю Галини Єремиці «Обласне Управління СБУ вкотре пікетували. Цього разу представники криміналітету та Партії регіонів?».  У матеріалі у формі оціночних суджень піддавалась також критиці діяльність підприємця та місцевого громадського діяча Ігоря Бешевлі. Не погоджуючись з викладеним у статті, пан Бешевлі подав до Сторожинецького районного суду Чернівецької області позов про захист честі гідності та ділової репутації, а також спростування недостовірної інформації. Він вимагав від журналістки публічних вибачень та спростування відомостей, які, на думку позивача, є недостовірними, завдають шкоди його честі та діловій репутації.

 

Після більш ніж п'яти місяців судового розгляду та десятка судових засідань суддя А.Пташник винесла рішення про відмову у позові, визнавши вимоги про спростування недостовірної інформації необґрунтованими.

 

«Це позитивний знак, коли суд ретельно досліджує всі докази та чітко розрізняє інформацію і оціночні судження. І, не дивлячись на те, що ми ще не маємо на руках повний текст судового рішення, я впевнений, що суд також застосував практику Європейського суду з прав людини. А це свідчить про певні позитивні зрушення у судовій системі», - прокоментував рішення суду юрист НМПУ Олександр Тарасов, який представляв інтереси Галини Єремиці в суді.

 

«Ігор Бешевлі є публічною особою і користується значно меншим рівнем захисту своєї честі та гідності. Тому він повинен бути більш терплячим до критики. Його програш у суді першої інстанції є логічним з точки зору права», - пояснив юрист НМПУ Олексій Ржанов, який разом з Олександром Тарасовим від імені профспілки здійснював захист журналіста.

 

Разом із юристами НМПУ інтереси Галини Єремиці в Сторожинецькому суді представляла Чернівецький адвокат Тетяна Рудницька, партнер адвокатської компанії «Софяк і партнери».

 

Нагадаємо, колишній член Чернівецького обласного об'єднання «Майдан», що також безпідставно видає себе за голову Громадської ради при Управлінні СБУ в Чернівецькій області, Володимир Вакарюк висунув вимогу чернівецьким ЗМІ - газеті «Час», інтернет-виданням «БукІнфо», BukNews і незалежному журналісту Геннадію Гекову - сплатити йому грошову компенсацію на загальну суму в розмірі 2 млн. грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду